Нямаме вода от година и половина, кирясахме и въшлясахме. Това

...
Нямаме вода от година и половина, кирясахме и въшлясахме. Това
Коментари Харесай

Възрастни хора на бунт: Нямаме вода от година и половина, кирясахме и въшлясахме

Нямаме вода от година и половина, кирясахме и въшлясахме. Това показа възрастен мъж от странджанското село Синьо Камене пред Нова телевизия. В селото живеят главно възрастни хора. Откакто им спрели водата поради съществуването на уран в нея, им се постанова да се запасяват от цистерната в центъра на селото.От 30 дни обаче няма никаква вода, оплаква се дядо Георги. Когато има, от водоноската текат сламки. За пиянство вземаме вода от Бургас, прибавя стара жена. С водоноската първоначално ни носеха вода по три пъти на седмица, а след това един път в месеца, оплаква се тя.
Местните хора, доста от които са над 80 години, изясняват, че даже да има вода, нямат физическата опция да си я носят сами до домовете. „ Ако има вода, мъжът ми отива с количката, напълва ги и ги качва по стълбите, с цел да мога да измия чиниите. Върнахме се 50 години обратно “, прибавя Стоянка.
Хората упорстват даже водата да е негодна за пиянство, да им я пуснат, с цел да могат да поддържат най-малко хигиена в домовете си.
Не съм се къпал цяло лято, споделя белокос мъж. Хората пишат писма до всички вероятни институции.
„ Водоснабдяването на селото е обещано за употреба на ВиК сдружението. От компанията обаче удостоверяват, че във водата са открити нараснали равнища на уран и по тази причина е спряна със заповед на РЗИ “, изясни Гена Стоянова от Община Средец. Димитър Гюров от ВиК – Бургас пък сподели, че е имало проблем с водоноската, само че към този момент е отхвърлен и вода има.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР