Нямаме в момента недостиг на свободни КОВИД легла – както

...
Нямаме в момента недостиг на свободни КОВИД легла – както
Коментари Харесай

Зелен сертификат може да има дори за влизане в болница

Нямаме сега дефицит на свободни КОВИД кревати – както за интензивно лекуване, по този начин и за неинтензивно. За това настоя доктор Александър Златанов, зам.-здравен министър и то в светлината на новината, че.

В " Пирогов " няма, на различен места има. В събота вечер уточнихме, че има задоволително свободни кревати, настоя доктор Златанов, съгласно който " е малко евентуално " за малко над едно денонощие обстановката да се е трансформирала по този начин, че в този момент да разбере, че в лечебни заведения, в които е имало свободни коронавирус кревати, към този момент да няма.
 Стойчо Кацаров: Няма да има вечерен час и локдаун Стойчо Кацаров: Няма да има вечерен час и локдаун
Служебният здравен министър Стойчо Кацаров съобщи, че обстановката е доста сериозна, доста напрегната и броят на цялостните интензивни кревати...

Какво става при привършване на леглата – откриваме нови, сподели доктор Златанов пред bTV. Планът е да се разкриват " деликатно " кревати, колкото е допустимо преди да бъде спряна рутинната (планова) активност и да се мине единствено на незабавната помощ.

По-рано, началникът му, служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров сподели пред Българска национална телевизия: " Капацитетът на софийските лечебни заведения не е привършен и могат да бъдат разкрити още кревати в този миг ".

Днес, 18 октомври, в 14:00 часа следва съвещание на Експертния съвет към здравното министерство, на което да се обсъдят и да бъде реализирано единодушие за нови ограничения против ковид. Засега единият метод е да има зелен документ на всички места, които са рискови за разпространяване на болест. Д-р Златанов уточни като такива места и обществените домове, и лечебните заведения. Говорено е и със спортните федерации за техните събития, за заведенията, за хотелите. Попитан дали сигурно ще има зелен документ, отговорът беше, че не желае да изпреварва решенията на Експертния съвет.

Какво е зелен документ –! А по думите на доктор Златанов, антигенните проби костват сред 3,50 лева и 5 лева на численост. Но и той, както доктор Кацаров, направи конкретизиране - за взимане на проба и за качване на резултати за зеления документ ще се заплаща, като доктор Златанов допусна, че това значи 5 лв., само че зависи от лабораториите.
 Кажи-речи 2 години след старта на пандемията, по малкия екран ни учат по какъв начин да слагаме маска Кажи-речи 2 години след старта на пандемията, по малкия екран ни учат по какъв начин да слагаме маска
Щом здравното министерство е решило, значи би трябвало да има нови ограничения. Като вирусолог и доктор съм последовател на по-строгите ограничения, само че...

Както и Кацаров, доктор Златанов увери, че до дни за болнично лекуване ще влезе препарат моноклонално антитяло. Той не посочи кое е лекарството, само че доста се приказва за " " на Merck. Идеята на лекарството обаче е да стопира размножаването на вируса в тялото и надлежно то би трябвало да се взема допустимо най-рано, а не когато се е стигнало до тежко положение.

Рискът като се разболееш без ваксина е 90 към 10 да влезеш в болница, болестта да протече тежко, съобщи доктор Златанов. Но не можа да отговори какъв брой пари е дала страната за поощряване на имунизацията против ковид. И повтори позицията, че съществуването на антитела не подсигурява, че ти си предпазен против вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР