Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от COVID.

...
Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от COVID.
Коментари Харесай

У нас още няма протокол за лечение на деца и бременни от COVID-19

Нямаме протокол по какъв начин да лекуваме деца и бременни от Коронавирус. Голяма част от хората не желаят да се записват, огромна част от родителите не желаят да изследват децата си, сподели по Българска национална телевизия доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

" При Омикрон болестта протича по-леко от грип - неразположение, хрема и раздразнение в гърлото, за 2 дни и се завършва. В България е по-тежко, тъй като заради ниското имунизационно равнище циркулират и другите варианти като Делта и най-стария вариант Алфа, имам пациент, който предходната седмица загуби аромат и усет, което изрично не е Омикрон ", съобщи общопрактикуващият доктор.

По думите му съгласно математиците действително болните от ковид в страната би трябвало да се умножат от 3 до 5 пъти. Д-р Георги Миндов добави, че при старите разновидности имат 2 пъти по-голяма възможност затруднения, хоспитализации и тежко протичане.

" На кантар сме за преобладаване сред Омикрон и Делта, да не си вършим смешка. Лекарите са на лимита на силите си, към 50-60 дейни случая следи всеки общопрактикуващ доктор. Бустерни дози се поставят най-вече, има ваксини, само че има такива, на които годността изтича януари и февруари ", добави доктор Георги Миндов.

Според него медикаментите срещу ковид са огромната вяра след имунизациите. Д-р Георги Миндов разясни, че сега Коронавирус зоните са неработещи и посочи, че зелените документи би трябвало да отпаднат, единствено в случай че се отстранен в цяла Европа. Засега не се разисква увеличение на потребителската такса, сподели още ръководителят на сдружението на джипитата в София.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР