Нямаме проблем с количествата газ, а с цената, уточни служебният

...
Нямаме проблем с количествата газ, а с цената, уточни служебният
Коментари Харесай

Росен Христов: Всички да помислят какъв газ искат - скъп или евтин

Нямаме проблем с количествата газ, а с цената, посочи служебният енергиен министър

Продължава търсенето на най-евтиния снабдител на газ за България. Водят се договаряния с няколко компании. Това заяви служебният енергиен министър Росен Христов след срещата при президента Румен Радев за газовата връзка с Гърция, съобщи

"Очакваме цената да бъде на оптимално ниска. За лотовете с Гърция и Турция се договаря, нямаме проблем с количествата газ, а с цената ", посочи Христов.

Той разясни и в при какви условия ще се стигне до договаряния в "Газпром ".

"Дали ще купуваме газ от "Газпром " зависи от това дали всички потребности на страната ще бъдат покрити от други снабдители, това е обвързвано и с гръцката връзка. Ще създадем планове да забележим какви количества са нужни и какви можем да доставим. От това зависи дали ще преговаряме с "Газпром " или не. Всички би трябвало да си помислят добре какво е по-добре - да имаме безценен или на ниска цена газ. Защото, когато договаряме количества, гледаме и цената, в случай че договорим цена три пъти по-висока, подготвени ли ще са всички учебни заведения, болница, хора по градовете и селата, да купуват по-скъпия газ. Ако договорим безценен газ, можем да го осигурим в неограничени количества. Колкото по-ниска цена желаеме да реализираме, толкоз по-трудни стават договарянията ", сподели още Христов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР