Нямаме повече време за провали като държава и общесто. Това,

...
Нямаме повече време за провали като държава и общесто. Това,
Коментари Харесай

Психологът Пламен Димитров: Виждам метастази в обществото, нямаме повече време за провали

Нямаме повече време за провали като страна и общесто. Това, което виждаме са метастазите. Рак е, не е вирус. Корупцията е проникнала по доста високи етажи.Обществото е изтощено от провали.Да забележим какво ще се роди от всичко това.
Според него са нужни нови водачи и нови политики.

Обществото е изтощено от корупцията в Българияя разяснява арестите на антимафиоти за " чадър " над наркоразпространението в страната психологът. Припомняме, че единствено преди дни бяха задържани шефът на отдел „ Противодействие на наркотрафика и разпространяването на опиати “ в ГДБОП и началникът на бранша в същата дирекция. Задържан бе и още един чиновник от вътрешното ведомство.

" Факторът за корупцията е обвързван със самоуважението, персонално достолепие и професионално развиване. Има напън - мафията разполага с огромни запаси. Натискът е непрекъснат, въпросът е какво вършим с него ", сподели още той пред BTV.

" Много хора се задействат да удовлетворят импулсите на материализма у хората. Полицаи желаят да оставят на децата си повече на семейство си от пенсията си за почтена работа. Склонността към корупция тогава нараства фрапантно. Сривът на моралната ни система е най-голямата причина за подкупи ", добави психологът.

По думите му никой не е застрахован от това да се подаде на изкушението и е доста значимо да има социална зоркост.

" В България обаче виждаме синдром на добита институционална непълнота ", съобщи Пламен Димитров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР