"Нямаме нужда от предсрочни парламентарни избори, защото страната трябва да

...
"Нямаме нужда от предсрочни парламентарни избори, защото страната трябва да
Коментари Харесай

Али Ахмети: Трябва да решим спора с България, няма нужда от предсрочни избори

"Нямаме потребност от предварителни парламентарни избори, тъй като страната би трябвало да реши проблемите, пред които е изправена, в това число и разногласието с България ", сподели водачът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) в Република Северна Македония Али Ахмети, оповестяват македонските медии.

"Искам да подчертая, че в случай че желаеме постоянна, устойчива, прогресивна обстановка в посока на евроатлантическите процеси, би трябвало да разгадаем разногласието или разликите, които имаме във връзка с Договора за добросъседство с България ", сподели Али Ахмети.

Той съобщи, че договарянията с България не са по никакъв начин лесни, само че е доста значимо да има градивен разговор и благосклонност, тъй като и двете страни имат обща точка - създаване на постоянна и мирна страна, съобщи Българска телеграфна агенция.

ДСИ остава съдружен сътрудник на СДСМ при съставянето на новото държавно управление в Република Северна Македония и част от ръководещото болшинство в македонския парламент, а предварителни парламентарни избори желаеха от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР