Нямаме нито секунда за губене, когато става въпрос за предоставяне

...
Нямаме нито секунда за губене, когато става въпрос за предоставяне
Коментари Харесай

Байдън към Конгреса: Нямаме време за губене, трябва да гласувате спасителния план

Нямаме нито секунда за губене , когато става въпрос за даване на американския народ на облекчението, от което той обезверено се нуждае. Призовавам Конгреса да работи бързо и да одобри

Това написа американският президент Джо Байдън в " Туитър ".

Припомняме, че при започване на февруари, Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри бюджетна резолюция , която ще разреши на демократите с болшинство от законодателите без поддръжката на републиканците да одобряват оферти от президента Байдън пакет от тласъци за 1,9 трилиона $.
 Сенатът покрай утвърждение на $1,9 трлн. помощ без поддръжката на републиканците
Сенатът покрай утвърждение на $1,9 трлн. помощ без поддръжката на републиканците

50 демократи гласоподаваха " за " резолюцията, а 50 републиканци - " срещу "

Резолюцията за бюджета беше подкрепена от 218 демократи, 212 конгресмени - двама от тях демократи - бяха " срещу ".

Демократите в Сената на Съединени американски щати която ще им разреши да прокарат финансовия пакет за подкрепяне на стопанската система в битката с ковид без поддръжката на републиканците . 50 демократи гласоподаваха " за " резолюцията, а 50 републиканци - " срещу " . Но вицепрезидентът Камала Харис наклони везните в интерес на демократите с гласа си. Тъй като сенаторите направиха промени в резолюцията, тя бе върната в Камарата на представителите .

По този метод демократите няма да вършат отстъпки, с цел да одобрят предложенията на Байдън за стимулиране на стопанската система. Управляващата партия даде да се разбере, че няма да чакат републиканците да се придвижат към позицията на Белия дом.

Противниците на препоръчаните ограничения на демократ Байдън считат програмата му за прекомерно обременяваща за бюджета на страната, като се има поради, че единствено преди няколко седмици Конгресът утвърди п акет от тласъци за 900 милиарда $ за стопанската система , наранена от пандемия. Освен това републиканците считат, че разноските по програмата на президента не са ориентирани целево.

собствен пакет от тласъци за 618 милиарда $, само че Белият дом даде да се разбере, че това е прекомерно малко като помощ за американците.

Предложената от Байдън стратегия планува разпределяне на към 400 милиарда $ непосредствено за битка с пандемията. Около 1 трилион $ би трябвало да бъдат ориентирани към подкрепяне на популацията, а останалите - за стимулиране на стопанската система. На 29 януари Байдън прикани Конгреса да одобри самодейността допустимо най-скоро. Както сподели по-рано прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, американската администрация счита, че крайният размер на икономическите ограничения би трябвало да се приближи до препоръчаните преди този момент 1,9 трилиона $, защото тази цифра е по-скоро в сходство с мащаба на рецесията, породена от Коронавирус -19 пандемия.
 Байдън решен да наложи $1,9 трлн. помощ, подлага на критика републиканците
Байдън решен да наложи $1,9 трлн. помощ, подлага на критика републиканците

Няма да понижи размера на самостоятелните заплащания

Десет републикански сенатори изпратиха писмо до Байдън , в което ги осведомиха, че приготвят различен проект за ограничения за битка с ковид и неговите стопански последствия, включващ отпущането на 618 милиарда $ за тези цели. Срещата на тези законодатели с Байдън продължи към два часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР