„Нямаме нищо против ваксинацията на деца над 5-годишна възраст срещу

...
„Нямаме нищо против ваксинацията на деца над 5-годишна възраст срещу
Коментари Харесай

Лекари: Изследванията показват, че ваксините срещу COVID-19 са безвредни при деца

„ Нямаме нищо срещу имунизацията на деца над 5-годишна възраст против ковид. Има извършени проучвания. Последното, върху което е стъпила ЕМА обгръща 2000 деца Доказана е успеваемостта и сигурността на имунизацията и че защищават децата от развиването на ковид “, съобщи общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова в bTV Новините.
Снимка: btvnovinite.bg
Според началника на Клиниката по педиатрия в болница " Токуда " доктор Калин Лисичкин би трябвало да се вземе съотношението изгода и риск и целесъобразна имунизацията на деца с хронични болести.

Математически модел демонстрира, че 50 деца на 1 млн. стават жертва на ковид и по този начин с имунизацията им у нас ще спасим сред 25 и 30 живота, добави Лисичкин.

Ваксинацията на децата би трябвало да бъде обвързана с нефармацевтични ограничения като премахването на маските и уверението, че ще вървят на учебно заведение. Това ще способства за триумфа на имунизационната акция, счита Лисичкин.

„ Ваксинираните ще ваксинират и децата си. Не би трябвало да упрекваме тези, които не са се ваксинирали. Убедила съм се, че те са грамотни и образовани, само че се опасяват, а повода за това са разнопосочните послания за имунизациите против ковид. Необходима е широкомащабна осведомителна акция, която да е научна основа. Трябва да можем да отговорим на всеки въпрос, който ги тормози “, разяснява доктор Николова.

Като образец тя даде голям брой родители, които са поискали да имунизират децата си против менингит след смъртния случай с дете в детска градина, което демонстрира, че няма общоприет боязън против имунизациите, а единствено против препаратите против ковид.

По думите ѝ с най-високо доверие у нас се употребяват общопрактикуващите лекари и фармацевтите и те би трябвало да се включат в акцията. А посланията към младежите би трябвало да се насочат в обществените мрежи, където те ще доближат до тях.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Ваксината е безвредна, само че не е безрискова. Като всяко друго лекарство, също да кажем, постоянно има риск от затруднения. Тук рисковете са релативно дребни. Във връзка с този миокардит при РНК имунизациите, който се следи при младежи и младежи. 54 на 1 милион развиват лек миокардит, който минава в границите на няколко дни. Но рискът от тежък миокардит при COVID-19 е 37 пъти по-висок. Така бих ги убеждавал да се имунизират “, сподели доктор Лисичкин.

Вижте повече във видеото.

Педиатър: В два центъра в София ще се слагат Коронавирус ваксини на деца Пристигат Коронавирус имунизациите за деца сред 5 и 11 година 456 са новите случаи на COVID-19 у нас 904 са новите случаи на COVID-19 у нас Кантарджиев: Всички имунизирани с две дози е добре да сложат трета поради „ Омикрон “ Мрачен връх: Починалите от COVID-19 у нас към този момент са над 30 000 Витанов: Доминация на „ Омикрон “ и нова Коронавирус вълна се чакат февруари Николай Витанов: Идват спокойни празници без „ Омикрон “, яжте и пийте И област Велико Търново мина в жълтата зона От 7 февруари в Министерския съвет ще се влиза със зелен сертификат
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР