Нямаме нищо общо с намерените отпадъци край Червен бряг. Това

...
Нямаме нищо общо с намерените отпадъци край Червен бряг. Това
Коментари Харесай

Бобоков: Нямаме общо с боклука край Червен бряг, не сме имали и един акт за замърсяване


Нямаме нищо общо с откритите боклуци край Червен бряг. Това съобщи по бТВ предприемачът Пламен Бобоков, който е разследван от прокуратурата, съобщи БГНЕС.

Според проверяващите има връзка сред откритите боклуци наоколо до жилищен квартал в Червен бряг, в региона на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство, и бизнеса на Бобоков. Типът боклук не е битов, а профилиран, може и да бъде избран като рисков след съответните експертизи.

“Абсурдно. Това е неуместно, нямаме нищо общо с тези работи край Червен бряг. Ако намерят инцидентно бутилки от Шел, какво значи – че Шел замърсява и би трябвало да ги съдят ли? Ние си събираме по съответния метод отпадъка, преработваме го, имаме 5% боклук и го предаваме на съответните компании за неутрализация ”, заяви Бобоков.

Според него това е злонамерено подстрекателство. „ Цял живот сме се борили против замърсяване, това че се занимаваме с подобен бизнес, не значи, че не съблюдаваме законодателството. Така и в Румъния, Сърбия, Италия, където имаме 4 завода. Нямаме нито един акт за неспазване на законодателството и замърсяване “, сподели Бобоков.

Той изясни, че 5-те % боклук се предават на специфични компании, които имат машини за неутрализация. Преди те са депонирани в Германия, само че сега се оставят в България, тъй като не са ни дадени позволения за експорт. Но ги предаваме на компании, които се занимават с това, посочи предприемачът.

Фирмите, на които предаваме отпадъка, не би трябвало да се свързват с нас, нямаме нищо общо с тях, съобщи още Бобоков: “Със сигурност фирмите, на които сме предавали отпадъка, са имали потенциал да го преработват. Прокуратурата, която твърди, че това не е правилно, е споделила безапелационна неистина ”.

Бобоков отхвърли да има никаква връзка с Красимир Живков, не го познава, има 66 тома с доказателства, като в 64 тома от тях не се загатва името на предприемача. „ В останалите 2 тома има единствено свидетелски показания, съгласно които 95% от написаното там хората не ме познават “, сподели още Бобоков.

Той съобщи, че всички подписани контракти от него са подписани в сходство с българското и европейското законодателство.

Всички публикувани чатове имат за цел да ни омаскарят и да покажат какъв брой неприятни хора сме, добави Бобоков.

Изнасяме за 74 страни продукция от завода в Монтана, и за 54 страни петролни артикули. 1% от общия ни бизнес е с държавни поръчки.

Годишният разход за депониране на отпадъците е 600 хиляди евро, посочи Бобоков.

“220 милиона евро е годишният оборот на компанията, а облагата ни – 25 милиона евро, депонирането на 5-те % боклуци от „ Монбат “ годишно коства 600 хиляди лв., – никой не би си рискувал чистата облага и не би заравял отпадъци, които костват толкоз малко за обезвреждане ”, добави Бобоков.

Познаваме се от дълго време с премиера, пишем си и се виждаме, само че не сме близки, заяви Бобоков и добави, че се е срещал с премиера по проблема с либийския танкер “Бадр ”. “За година и половина е сменил пет флага в опит да избяга ”.

От към две години се познаваме с Пламен Узунов, “нормални другари сме без някакви ексцесии, няма нищо изключително в нашите връзки ”. Странното е, че никой не проверява мафията, която краде танкер, а прокуратурата проверява за какво се назоваваме “адаш ”, добави предприемачът.

При конфискуваните ми мобилни устройства проверяващите са открили, че нямам телефона на президента. Виждал съм се с него при публични визити. Не е закононарушение да имаш телефона на някого – защо въздействие приказваме? Нормално е всеки предприемач да търси подпомагане от страната, изключително такива, които имат експортен бизнес и подобен зад граница.

„ Правилно ли е да се остави една мафия да открадне един танкер и да остави страната в черен лист, и да влезем в Организация на обединените нации като пиратска страна? “ Така Бобоков отговори на въпроса дали е вярно да има седмица по-рано правосъдни решения, касаещи танкера “Бадр ”.

Граждански дълг е в случай че можеш да съдействаш на стойностни хора да бъдат видяни – това не е укоримо – по този начин Бобоков разяснява рекомендациите си за назначения на избрани хора на дипломатически длъжности. “Хората, които са предложени, са извънредно стойностни. Случаят с Ненов – наказан е в Румъния, само че той има българска организация в страната и е направил доста за страната. Нищо не съм направил, изискал съм единствено да схвана каква е практиката при помилванията на президента ”, добави предприемачът.

Единственото, което съм желал при прокурора Николов в Русе, е да му дадат опция, не съм лобирал и назначавал. В последна сметка те му дадоха късмет.

Много от дълго време нещата не се случват по закон, заяви още предприемачът. “Нямам такова въздействие, връзката ни с Узунов бе опит да дам опция на един младеж да се развива ”.

Всичко се случва с връзки – поглеждайки от моята камбанария ми е ужасно какво му е на елементарния жител в България. Това важи за лечебни заведения, за общини, за всичко – в случай че нямаш връзки за болница, умираш прав, добави Бобоков.

Не съм назначавал и кадрувал за посланици, препоръчвал съм стойностни хора – по този начин и вие като отидете в болница, търсите най-хубавите лекари там, нали?

„ Тежко му на предприемач, който чака посланик да му свърши работата – това е трагично! Работата на дипломата е да участва на някоя среща, с цел да засвидетелства държавната поддръжка. А в днешно време доста дипломати не знаят езиците на страните, в които са – това е ужасно “, заяви още предприемачът.

Изваждането на чатове от телефона беше тотално дъно.

Корнелия Нинова познавам откогато беше зам.-министър на Румен Овчаров, от този момент не сме си говорили нито един път.

„ След последните събития Красимир Каракачанов е едно от последните ми разочарования и не желая да го разясня. В миг на компликации човек схваща кои са същинските му другари и кои не са такива “, съобщи Бобоков по отношение на Каракачанов, който е кум на сватбата и кръстник на трите деца на Бобоков.

Ние с брат ми сме положителни хора, опитваме се да оказваме помощ на хората – основали сме или помогнали да се развият най-малко 30 милионера – съществени предприемачи у нас. Те не ни напуснаха. В неделя се пробваха да залеят брачната половинка ми с мръсотия, никой не разбра – това е най-долното и гнусно нещо, когато някой се пробва да нападна фамилията – боготворя брачната половинка си и няма мощ на света, която да ни раздели. Някакви уеб сайтове се пробваха да втълпяват някакви нелепости, посочи Бобоков.

По-миналата година празнувахме дружно с Васил Божков Джулай морнинг, само че не сме другари, имали сме допирни точки, ходили сме дружно 2-3 пъти на отмора, само че нямаме общ бизнес.

Ще се пробват да протакат делото до безспир и в последна сметка ще бъдем оправдани. В момента значимото е брат ми да излезе от пандиза, тъй като той не е някакъв наркоман. Не сме създали нищо неверно, добави Бобоков.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР