Нямаме никаква информация за екстрадицията на Рангел Бизюрев. Предполагаме в

...
Нямаме никаква информация за екстрадицията на Рангел Бизюрев. Предполагаме в
Коментари Харесай

Майката на убития Митко от Цалапица: Показанията на Бизюрев ще променят разследването

" Нямаме никаква информация за екстрадицията на Рангел Бизюрев. Предполагаме в околните дни и се надяваме да бъде екстрадиран, с цел да разберем какво се случва ", това съобщи Атанаска Бакалова - майка на убития Димитър от Цалапица, в предаването " Здравей, България " по Нова тв.

По думите й показанията на Рангел ще трансформират хода на делото. Бакалова твърди, че те не са укриватели, а съучастници в убийството. Тя твърди, че има и четвърти човек, който се укрива. 

В сряда Атанаска Бакалова съобщи, че по нейна информация близнаците Борислав и Валентин Динкови разделят една килия в ареста. Тя изиска двамата да бъдат разграничени и входира молба, тъй като съгласно нея по този начин те могат да се наговарят между тях и да излязат с нова версия за случилото се. 

„ Разбрах преди празниците декември, че близнаците са в една килия. Получих удостоверение и от други познати, които са ходили на рандеву при техни близки. Бях учудена. В момента те имат огромна опция да се наговорят какво да излъжат. Разбрахме преди няколко месеца, че лъжат на всеки изработен им разпит. Прехвърлиха всичко на Рангел Бизюрев ", акцентира майката на Митко.

В четвъртък съдът удостовери, че двамата са в настанени в една килия. 

Убийството на 24-годишният Димитър Малинов стана на 20 юли м.г. Около 23 ч. младият мъж напуснал дома на майка си, след което е бил свиреп пребит и заровен. Соченият за негов екзекутор Рангел Бизюрев напусна страната 4 дни по-късно със аероплан за Германия. Рано сутринта на 29 ноември той беше задържан в Дания и в този момент се чака да бъде екстрадиран.

За разлика от Рангел Бизюрев, близнаците Динкови не са упрекнати за убийството на Митко. Според прокуратурата те са помогнали на мъжа с укриването на тялото - единият обезпечил кола, с която да го транспортират, а другият донесъл принадлежности за изкопаването на дупката. Атанаска Бакалова обаче е уверена, че те са взели участие в жестокия побой и таи вяра, че след екстрадицията и разпита на Рангел истината ще излезе нескрито и обвиняванията на Борислав и Валентин ще бъдат изменени.

Както " 24 часа " към този момент писа, след убийството братята бяха на море с родителите си. Полицията ги хванала там, довела ги в Пловдив и по време на разпитите единият от тях признал за случилото се. Така униформените съумяха да намерят тялото. По време на съвещанието за установяване на мярка за неотклонение на близнаците Борислав още веднъж съобщи, че е видял убийството на Митко, само че отхвърли да е взел участие.

Делото против Динкови към момента не е почнало. Първото разпоредително съвещание беше прекъснато, защото се оказа, че версиите им за нощта на 20 юли се разминават и следователно няма по какъв начин да бъдат защитавани от един юрист. На втория опит беше ясно, че Бизюрев е бил арестуван, и арбитър Боян Кюртов отсрочи процеса, с цел да може първо да бъде разпитан той. Следващото съвещание е планувано за 25 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР