Нямаме данни българските рибари да са направили каквото и да

...
Нямаме данни българските рибари да са направили каквото и да
Коментари Харесай

Явор Гечев: Нямаме данни българските рибари да са направили каквото и да било нарушение

Нямаме данни българските риболовци да са създали каквото и да било нарушаване.

Това сподели в предаването „ Защо господин министър “ по БТВ служебният министър на земеделието Явор Гечев. Той разяснява случая със арестуваните преди дни три български кораба на военното пристанище в Констанца, Румъния, и моряците на тях.

Българските риболовци са арестувани не в териториалните води на Румъния, а в интернационалните такива, уточни министър Гечев.

По думите му уловът на акула е позволен в България. Няма забрани във връзка с Европейския съюз, има частична възбрана, която са си наложили самите румънци във връзка с румънските риболовци и територии, добави той.

Това, което установяваме сега е, че българските риболовци не са нарушили закона, уточни министър Гечев. България ще пази икономическите си ползи и ползите на личните си жители, безапелационен бе министър Гечев.

Той заяви, че на следващия ден ще има среща в Министерството на земеделието със сдружението на риболовците. По думите му риболовците ще получат и правна помощ от Министерството на земеделието от юрист, експерт по морско право.

Според нас не е имало за какво да бъдат съпровождани до Констанца. Подписан е протокол на румънски, който са отказали да ни дават на нашата страна към момента. Чакаме протокола да пристигна, разяснява министър Гечев. Чакаме законовото съображение за задържането на корабите, сподели още той.

Относно уеб страницата за съпоставяне на цените на храните foodprice.bg министър Гечев съобщи, че той е ориентиран към потребителите и за всички, които могат да намерят „ естествена, обезпечена като генезис информация от държавното управление “.

Вече на публично разискване е и наредбата за Централния указател към Българска организация по сигурност на храните, която добавя цялото нещо. Ще имаме информация по цялата верига за доставки, с цел да може и самите институции да ревизират освен качеството на храната, а и ценообразуването, разяснява той.

По думите му, в случай че цената от уеб страницата не подхожда на тази в магазина, потребителите би трябвало да сигнализират. Той разясни, че на уеб страницата цените не са промоционални.

Веригите от идната седмица ще имат опцията да подават информация, такава каквато желаят за продуктите, сподели още министър Гечев. По думите му все още най-малко пет вериги са декларирали желанието си да го вършат.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР