Нямам търпение да видя дали довечера губернаторката пак ще накара

...
Нямам търпение да видя дали довечера губернаторката пак ще накара
Коментари Харесай

Дали довечера губернаторката пак ще накара местните да ѝ коленичат?

Нямам самообладание да видя дали тази вечер губернаторката отново ще накара локалните ѝ подчинени да коленичат в краката ѝ, като предходната година. Тогава беше епична панорама – тя, представлявайки страната, която е била твърдо ПРОТИВ Съединението, цялата облечена в бяло (те доста обичат символите), поставила в краката си – да коленичат – „ управлението “ на локалното население. 

Лъхаше достойнство и сила; и малко на немито. 

Какви ли „ епична “ тирада от разединителят, който си приписва да е „ обединител “, ще чуем? Как ли ще назова политическите си съперници този път „ неутралният “? Как ли ще измисли да разедини популацията на България, до момента в който лее тирада точно на Съединението? Ще има ли отново „ нихилисти “ и „ безродници “; ще насъсква ли едната половина на страната против другата? Колко ли точки от персоналния му дневник, в който си записва развиването на личната си меланхолия и уплахи, ще излее? То с него постоянно е едно и също – точка след точка, изречение след изречение се лее за какво би трябвало да се опасяваме, за какво животът ще става още по-страшен и, несъмнено, за какво не би трябвало да стопираме да се кланяме на русия. Не чакам доста многообразие и през днешния ден. 

Докато гледате полета на фантазията на „ неутралният “ разединител, дето се маскира като обединител, си мислете кой от двамата – той или Стефан Стамболов – са по-достойни българи; и кой от двамата заслужава повече внимание. 

А ето какво е написал Стефан Стамболов единствено година след Съединението:

„ Мнозина у нас живяха дo скоро време с твърдо разбиране, че наший народ трябваше да чака положително от Русия; само че от 6 септемврий предходната година всеки разбра до каква степен тя е била откровено (расположена) в благопожеланията си по отношение на нашата страна. От този популярен ден 6 септемврий се забележва непрекъснато, че политиката на съветското държавно управление е устремена срещу нашата самостоятелност и автономия “. 

~Стефан Стамболов, вестник „ Свобода “, септември 1886 година


Сигурен съм, че копейките – и на истинската Копейка, и на разединителя с вдигнатия пестник, (дето неотдавна един негов някогашен консултант описа по какъв начин се е насмел и скрил, като пристигнали от прокуратурата преди няколко години; и по какъв начин вдигнатият пестник малко преди този момент се е крил и си обличал военната униформа върху костюма от паника), ще честват с доста повече възторг след три дни – техният същински празник, 9 септември, за който си мечтаят да стане народен празник. Сигурен съм, че „ долу ръцете от 3 март “ незабавно ще изчезне, в случай че някой предложи да създадат 9 септември народен празник. 

И тъй като двете дати – 6 септември и 9 септември – една от най-светлите в историята и най-мрачната – са по този начин близо една до друга и прибавят доста цвят в месец септември, ми се желае да отбележим няколко значими септемврийски дати.

9 септември - … го пропущаме, това е гибелта на България. 

6 септември: Съединението, против което Русия се противи. Александър III се е оповестил срещу и даже е желал турска войска да се саморазправи с българите (!!!!!!!!). 

Стефан Стамболов написа за „ Окупационен фонд, основан за устройството на руско-дунайска област “…

… да, България не се загатва, има „ руско-дунайска област “ и „ Освобождение “ не е терминът, с който руснята борави, а е „ Окупационен фонд “. 

Та Стефан Стамболов написа за „ Окупационен фонд, основан за устройството на руско-дунайска област “, в който става дума за подривни интервенции в България, финансирани от Русия, с цел да се спре развиването ѝ и да се подтиква поробването ѝ отначало – този път от Русия. Смразяващата подигравка е, че парите идват от вноските, които самите българи вършат, с цел да изплатят „ освободителната война “… Ето с това се поставя край и на мита за братята, дето желали да ни освобождават, тъй като сме славяни. 

На 6 септември 1948 година комунистите протягат ръка и на независимостта на Православната черква. Под натиска на комунистическото държавно управление екзарх Стефан I Български подава оставка.

През септември са и най-кръвопролитните боеве в защитата на Добрич през 1916 година Познайте руснаците в този миг какъв брой „ приятелски “ се държат с българите. Но пък и какъв брой пердах са яли! 



7 септември 1978 година – на рождения ден на Тошо Тиквата от Правец, комунистическите служби вършат сполучлив атентат против писателя Георги Марков в Лондон. По руски – подло и с отрова – способ, от който не са се отказали и до през днешния ден. Георги Марков е имал шанса да следи тогавашния „ първи “ Тодор Живков и, погнусен от него и „ елита “ към него, е описал видяното. Това му е коствало живота. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР