Нямам съмнение, че напрежение ще има през целия живот на

...
Нямам съмнение, че напрежение ще има през целия живот на
Коментари Харесай

Денков: ПП-ДБ и ГЕРБ имат различия за борбата с корупцията

„ Нямам подозрение, че напрежение ще има през целия живот на този Министерски съвет “ , разяснява министър председателят Николай Денков пред публицисти. Той посочи, че „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ и ГЕРБ-СДС са политически съперници .

Според него могат да работят дружно, тъй като доста от задачите им са общи. По думите му целият състав на кабинета е стимулиран и обединен. Премиерът счита, че напрежението е към законодателството и избора на регулаторите .

„ Имаме разлики по метода по какъв начин да се бори корупцията. Въпросът е напрежението да не счупи сглобката ”, акцентира министър-председателят. Той сподели:

„ Правителството стои малко настрана от измененията в правосъдната система, политическите партии имат право да показват мнение. Процедурата по желание на нов основен прокурор не наподобява съответна. “

„ Последната седмица има усмиряване. Когато изберем регионалните шефове на Министерски съвет, тогава ще е ясно, че има консенсус, всичко друго е авансово. Най-важното е да се задвижат законите по Плана за възобновяване и резистентност и да се одобри бюджетът, като чакам да има полемики “ , разяснява Николай Денков. По думите му това са най-спешните задания , по които би трябвало да работи Народното събрание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР