Нямам отговор защо една майка трябва да търси сама финансиране

...
Нямам отговор защо една майка трябва да търси сама финансиране
Коментари Харесай

Д-р Мими Виткова: Здравеопазването не е Женския пазар! Не може една майка да търси пари за лечение, когато детето ѝ е в болница

Нямам отговор за какво една майка би трябвало да търси сама финансиране за лекуването на детето си, което е признато в болница. Така разяснява казусът със гибелта на 6-годишната Мария някогашният здравен министър доктор Мими Виткова. Тя дефинира обстановката като административен парадокс в предаването „ Плюс – минус “ по Нова телевизия.

„ Ако в опазването на здравето ни има финансов недостиг, то организационния хаос е двойно по-голям “, безапелационна беше доктор Виткова. Тя добави също, че политическото решение, което би трябвало да бъде реализирано, е да се търси баланс, при който пациентът да не бъде ощетяван от неналичието на задоволително средства.

„ Системата на опазването на здравето не е Женския пазар, пазарният принцип не може да реши всичко, както ни обясняваха някои “, съобщи някогашният здравен министър от държавното управление на Жан Виденов.

Д-р Мими Виткова разяснява и тематиката за клиничните пътеки.

„ Няма отговор по какъв начин страна с население, което е намаляло с два милиона души, генерира два пъти повече хора в лечебните заведения “.

В полемиката взе участие и доктор Антон Койчев, част от управлението на Съюз на демократичните сили. Той разяснява, че с сътрудниците му постоянно се майтапят, че финансовата непоклатимост на опазването на здравето ни се дължи на ниското възнаграждение на медицинските експерти. Той добави, че въпреки това да е „ черен “ комизъм, в него истина и доста хора с медицински специалности работят на няколко места и са принудени да търсят спомагателни приходи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР