Нямам основание да освободя директора на Народния театър Васил Василев.

...
Нямам основание да освободя директора на Народния театър Васил Василев.
Коментари Харесай

Министър Тодоров: Нямам основание да освободя директора на Народния театър

„ Нямам съображение да освободя шефа на Народния спектакъл Васил Василев. Това би било линч, а това е противоположното на правовата страна, към която се стремим. Ако има съображение за освобождение бих го направил, само че такива няма. “

Това съобщи министърът на културата Найден Тодоров пред „ БНР “ във връзка проблема с уволнението на Александър Морфов от поста основен режисьор на Народен спектакъл „ Иван Вазов “.

Той добави, че няма по какъв начин да дефинира Василев като несръчен шеф , защото с помощта на него през последните два месеца на сцената на театъра са гостували Тимофей Кулябин и Джон Малкович .

Служебният министър акцентира, че към този момент близо 10 години културните институции у нас имат извоювана известна автономия. Тя е записана в длъжностните характерности на шефовете, а Министерството на културата на процедура е с вързани ръце и няма право да се меси .

Според него главният проблем в Народния спектакъл сега е разделянето на лагери сред артистите , част от които не си приказват между тях.

„ Поставил съм си за цел да провеждам среща сред Василев и Морфов. Вярвам, че макар събитията, които се случиха, в никакъв случай не е късно една рана да бъде оздравена по някакъв метод. Това е единственият път напред “ , съобщи oще министър Тодоров.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР