Нямам нужда от теб, мога и сама да се справям

...
Нямам нужда от теб, мога и сама да се справям
Коментари Харесай

Жена към съпруга си: Заминавай на Запад и пращай пари, мога и сама да се справям с детето

 " Нямам потребност от теб, мога и сама да се оправям с детето. Имам потребност само от парите, заминавай на Запад и пращай. Ще се връщаш когато ти кажа “. Тежки думи, охарактеризиращи съвремието в Родопите, написа в. " Родопи Смолян “.

Отправени от млада жена към брачна половинка й. Създадено семейство, само че разграничено, с всички вероятни драми на битието. Една история, която умерено може да бъде умножена по стотици. 

Огромен брой фамилии са разграничени от гурбета в планината на гастарбайтерите. Хиляди нашенци са зад граница, с цел да основават по-добър стандарт вкъщи.

Запознанство във фейсбук, обич онлайн и решение за женитба. Така стартира една история сред двама млади в района. Момче и момиче се събират, подвигат обилна женитба, само че без да подписват цивилен брак. Не след дълго момичето забременява и двамата вземат решение да заминат за Северна Ирландия, където да се открият.

Първо потегля момчето, с цел да откри работа и квартира, по-късно би трябвало да го последва и брачната половинка му. Тя обаче взема решение да изчака раждането на детето в Родопите и едвам тогава да замине.

Поставената задача на мъжа пък е да праща паундове. И той го прави. Прибира се на няколко пъти. Но жена му го кара да отпътува отново. Дори след раждането на детето го моли да не го припознава, с цел да се води като самотна майка. Започват и свадите. Жената упорства сама да отглежда детето, а мъжът да праща само пари. Да се прибира в България единствено когато тя го извика.

Детето навършва две годинки и бащата към този момент желае да го припознае. Жената обаче не желае и да чуе. Дори стопира документите му, подадени в Общината.

Следва дело в съда в Кърджали, където следващата модерна драма, обвързвана с оцеляването в района, се вписа в стотиците сходни истории.

Магистратите в Кърджали признаха бащинството на гурбетчията, детето пък ще носи неговите имена. Съдът обаче остави момченцето за развъждане при майката. Бащата ще се задоволи с периодически срещи и прехрана в размер на 200 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР