Нямам никакви притеснения за проверката. Не смятам, че съм извършил

...
Нямам никакви притеснения за проверката. Не смятам, че съм извършил
Коментари Харесай

Горанов не се притеснява от прокурорската проверка за жилището му


Нямам никакви терзания за инспекцията. Не считам, че съм направил нещо нелегално. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов, съобщи БГНЕС.

В Народното събрание Горанов разяснява стартиралата против него инспекция, предизвикана от сигнал, че той употребява първокласен апартамент, възложен му от предприемач. „ Проверката е най-нормалното нещо, което може да се случи, в случай, че има някакви съмнения за нещо неправилно “, разяснява Горанов.

Той акцентира, че самичък е заявил използването на парцела в имуществената си декларация през месец април, тъй като е с ясното схващане, че не съставлява спор на ползи.

„ Твърдо декларирам, че този парцел няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, с техния бизнес или с техните собствености. Този апартамент ми е възложен през 2012 година за безплатно прилагане от непосредствен мой родственик, кръстник на двете ми деца и на мен. Ще спра дотук, позволете ми и аз да запазя някакво персонално пространство “, добави още финансовият министър.

Горанов съобщи подготвеност да даде цялата информация на КПКОНПИ, на която прокуратурата разпореди случая. На въпрос дали се търси политическа конспирация, Горанов отговори: „ Не мога да предположа. В политиката това го има “.

Прокуратурата ще ревизира дали финансовият министър заплаща наем за първокласния апартамент, в който живее, заяви БНР по информация от пресцентъра на държавното обвиняване.

Снощи в " Шоуто на Слави " основният прокурор Сотир Цацаров беше запитан знае ли, че Bлaдиcлaв Гopaнoв живее в апартамент от 180 квадрата, възложен му безплатно от български предприемач. След като посочи, че за първи път чува това, обвинител номер едно даде обещание да ревизира.

Разпоредената инспекция е за закононарушение по два текста от Наказателния кодекс - за потребление на служебно състояние за набиране полза за себе си или за другиго, и за търговия с въздействие.

Действията по инспекцията ще бъдат предоставени на Антикорупционната комисия, откъдето - през подадена от Горанов декларация, излезе новината за употребеното от него жилище в първокласен комплекс, благосъстоятелност на братя Домусчиеви.

Малко преди да стане ясно, че инспекцията е към този момент факт, заместник- ръководителят на ГЕРБ Цветан Цветанов назова " законна и естествена практиката всеки сигнал против обществена персона да бъде проверяван, с цел да се удостовери или отхвърли ":

“За да няма внушения, би трябвало да има обективност и би трябвало способените институции да си свършат своята работата и когато те излязат с данни, тогава към този момент можем да разясняваме в едната или другата посока. Аз като зам.-председател на ГЕРБ и като ръководител на парламентарната група беседвам с сътрудниците, само че не ги запитвам в персоналните им моменти какво вършат и с кого си лягат и къде живеят “, сподели Цветанов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР