Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба. Предната

...
Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба. Предната
Коментари Харесай

Лекарката от катастрофата със загинало дете: Дрегерът отчита и стари проби

Нямам никаква визия по какъв начин се е получила тази позитивна проба. Предната вечер бях с хипертонична рецесия и ми бяха направени инжекции във връзка събаряне на кръвното налягане. Това съобщи пред bTV доктор Диана Димова от Центъра за незабавна помощ във Враца, която даде позитивна проба за алкохол след тест с дрегер по време на работа.

Медичката бе в един от двата екипа, изпратени на мястото на злополуката на пътя Враца-Криводол, при която почина 3-годишно момченце. Колата, шофирана от бащата на детето, се обърна в дере, откакто е поднесла на мокрия от дъжда път. Водачът е карал с висока скорост - над 100 км/ч, а момченцето не е било в столче, а в ръцете на майката. След гибелта му роднините нападнаха Центъра за незабавна помощ в регионалния град и упрекнаха лекарката, че била пияна.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че тестът на доктор Димова с дрегер за алкохол е позитивна. Директорът на полицията във Враца старши комисар Цветко Нинов обаче съобщи, че това е нарушаване на трудовото законодателство, а не на Наказателния кодекс. 

" Аз съм с високо кръвно и пия медикаменти, които са съвместими с повишение на кръвната проба. Дрегерът, който е изработен в центъра регистрира и остарели проби. А дали тази е моята? ", добави лекарката, като посочи, че не е дала кръвна проба.

Д-р Диана Димова подчерта, че е направила теста с дрегер за алкохол, тъй като не е имало причина той да регистрира позитивен резултат.

" Самата аз бях сигурна, че нямам проблем. Факт е, че се движа с автомобил, по какъв начин мога да дам такава позитивна проба. Потвърди се и от самите ми сътрудници, че нямам подобен проблем. Важна е адекватността на дейностите в оня миг ", добави тя.

Д-р Димова посочи, че макар че работното й време е от 19.30 ч., тя е била в Спешния център половин час по-рано.

" Моето работно време е от 19:30 часа, аз отидох на работа в 19 часа, а сигналът се подаде в 19:03 часа. Ние тръгнахме незабавно. В 19:04 часа колата за спешна помощ излетя, пристигнахме в 19:09 часа. Видяхме какво е ситуацията. От полицията помогнаха колата да бъде повдигната. Детето беше изцяло смазано. Близки го издърпаха и безусловно го хвърлиха в колата за спешна помощ, а ние потеглихме ", сподели лекарката.

Тя бе безапелационна, че момченцето е било без витални индикатори.

" Направихме реанимация в колата за спешна помощ, само че детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от много преди този момент ", изясни доктор Димова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР