Нямам коментар за заплахите срещу мен. Органите да разследват и

...
Нямам коментар за заплахите срещу мен. Органите да разследват и
Коментари Харесай

Министър Тагарев с първи думи за заплахата срещу него, коментира и военната помощ за Украйна

Нямам коментар за заканите против мен. Органите да проверяват и да си върви процедурата. Чух през днешния ден какво се приказва, че нямало закани, няма нищо общо с истината. Не е това известието, което получих. Видях едно известие, само че то няма нищо общо с действителността. Нямам коментар по върпоса дали аз съм подал сигнал.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание военният министър, който разяснява заканите против него. Днес той взе участие в съвещанието на комисията по защита, на което би трябвало да се вземе решение ще изпратим ли спомагателна военна помощ на Украйна. 

" Предполагам, че МО ще бъде ангажирано по някакъв метод с отпущането на БТР-ите, само че през днешния ден ще стане ясно. Основната активност ще е връцете на Министерство на вътрешните работи, тъй като те са тяхна благосъстоятелност. Не съм осведомен дали има въоръжение за машините. Предполагам, че има, само че не знам дали е на машините или би трябвало да се инсталира. Не съм осведомен дали ще би трябвало МО да дооплектова машините ", сподели още той.

" Очакваме към 55% отплата отФонда на Европейски Съюз за мир. Няма да получим тази отплата до края на годината. Надявам се да я получим при започване на идната година ", разкри министър Тагарев. 

" Нещата за втория транш военна помощ за Украйна си вървят. Не приказваме за размери, които могат да бъдат доставени за седмица-две. Може да отнеме месец-два, всичко зависи от организацията ", приключи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР