Нямам коментар, докато не мине сделката за Брекзит. Винаги съм

...
Нямам коментар, докато не мине сделката за Брекзит. Винаги съм
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Винаги съм оптимист!

Нямам коментар, до момента в който не мине договорката за Брекзит. Винаги съм оптимист. Това съобщи пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където взе участие в Европейския съвет.

По думите му ще бъде историческа неточност да се изолират държави-членки на съюза от нашия район. „ Ние имаме доста ясно мнение, значимо за Балканите, по отношение на Северна Македония и Албания - да им бъде дадена вероятност за влизане в Европейски Съюз. Това ще бъде тежък удар за народите в тези райони. Връщането на еврокомисари изнерви доста Европейски Съюз. С всички огромни недостатъци, които имат, тези страни заслужават вероятност. После няма за какво да се сърдим, че има джихадисти. Животът не търпи вакуум, все някой ще се заинтересува от тях. Това не е в наш интерес. Много от огромните европейски страни имат свои вътрешни проблеми. Най-лесно е да намериш външен дразнител, с който да се скараш “, сподели Борисов. Думите му са във връзка мигрантската рецесия в Европейски Съюз и отхвърли на Унгария да приема бежанци.

На въпрос дали нахлуването на Турция в Сирия ще помогне на страната ни да притегли немския авто колос „ Фолксваген “, Бойко Борисов съобщи: „ Фолксваген е частна компания и не можем да им влияем. Контрапродуктивно е да се оказва напън. Всичко, което зависи от нас, сме дали, в този момент би трябвало да решат “, стана ясно от думите му.

Той още веднъж удостовери позицията си, че е против всевъзможни военни дейности в Сирия. „ Най-гадното нещо е войната. Трябва да се вземе решение и тази война да престане. България е държава-донор на Сирия, която заплаща, само че сме застрашени от миграционен напън от Турция “, предизвести министър-председателят.

Борисов се ядоса на въпрос дали ще спрем да продаваме оръжие на Турция. "Ако спрем износа си на оръжия за Турция, би трябвало да спрем на всички останали, т.е да спрем военната индустрия, разяснява Борисов. "Това е цяла промишленост, а вие желаете да я спрем. Добре, ще я спрем. После, като излязат служащите на митинг, ще ви запитвам какво ще вършим ".

"Военни дейности аз не мога да поддържа, сподели още министър председателят. За всичко друго сме ги подкрепяли, само че за войната - не ", акцентира той.

"Поговорете с британските медии за какво по този начин си разрешиха да ни атакуван. Колко расистки акции имаха те. Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят ", прикани министър председателят Бойко Борисов преди съвещанието на Европейския съвет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР