Нямам какво да добавя за отношенията си с президента Румен

...
Нямам какво да добавя за отношенията си с президента Румен
Коментари Харесай

Нинова: Съвестта ми е чиста - Радев е преизбран

" Нямам какво да прибавя за връзките си с президента Румен Радев, хората ме схванаха. Аз предложих Румен Радев. Наложих го като претендент и по този начин той стана президент. Сега президентът бе избран отново - болести система от дейности и качества "

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия.

Според нея към този момент няма нищо премълчано към президента.

" Казах, че вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, която се пробва да събори партията, се захранваше 5 години от Борисов, а по-късно се трансферира към служебното държавно управление. Видя се кои честваха в нощта на успеха на Радев с него ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Тя уточни, че 10-15% от хората, които на предходните избори са дали своят вот за Българска социалистическа партия, в този момент са дали своят вот за „ Продължаваме промяната “ и това било потвърдено от социолозите. Политическа партия не можела съгласно нея да се назова партия с избистрена идеология.

" Факт е, че Политическа партия ни лиши гласове. Странно ми е те да са новата левица, обявиха, че с десни ограничения ще реализират леви цели. Много има да се избистря тяхната идеология. Ние твърдим, че има ляво и дясно. Това размиване на идеологията докара до тежки проблеми в политиката освен в България, само че и в Европа, изясни Нинова.

„ Просто на предходните избори упованията бяха ориентирани към Слави Трифонов, в този момент – към тях “, разяснява Нинова.

„ Националният съвет е този, който ще дефинира кои ще са нашите министри, кого предлагаме и по този начин нататък. Така че няма никаква заплаха идващият водач на Българска социалистическа партия, който ще бъде определен след конгреса на 22 януари следващата година, няма да има никаква опция да се отметне от постигнатите съглашения, тъй като са били реализирани по време на предходния водач “, сподели Нинова.

Според нея вероятността за сформиране на държавно управление е повече от 50% Хората имат потребност от работещи държавно управление и парламент.

Новото държавно управление има обща цел и тя е в две направления - да преведе хората през рецесиите и да стартира същинското разграждане на досегашния модел на ръководство, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова приветства метода, по който се вършат договарянията, че се излъчваха в действително време и всеки има достъп до тях. Тонът е положителен, колегиален и оправдателен. Българска социалистическа партия са задоволени че доста от предложенията им се одобряват или се разискват

" Да речем за децата - одобри се нашето предложение за безвъзмездни градини и ясли и безвъзмездни медикаменти за до 14 години. Прие се и помощ за младите фамилии. За работещите хора се одобри увеличение на приходите, увеличение на компенсацията за безработица. За земеделците се одобри преразпределянето на дотацията, в по-голямата си част в производството на български плодове и зеленчуци. За опазването на здравето - лечебните заведения да не са търговски сдружения е кардинално признат въпрос, остава да уточним по какъв начин да премине тази промяна. Образование - одобри се нашето предложение да се направи цялостен обзор на учебниците, да се учат българските класици, както и да се понижи броят на учебниците ", изясни Нинова.

Въпреки многото разлики първоначално се е постигнало единодушие и за изграждане на нова нуклеарна мощ.

Корнелия Нинова не разяснява нито имена, нито министерства, към които Българска социалистическа партия би се насочила.

" Логично е спечелилата партия да си излъчи министър председател - това е на първата мощ ", разяснява Нинова поръчката на Кирил Петков за премиерския пост.

Тя е безапелационна, че фигурата на основен прокурор би трябвало да се резервира.

Преживяхме тежка загуба, която би трябвало да ни даде старт за повишение на доверието. Ние сме претърпели спад и напредък, само че Българска социалистическа партия още веднъж ще бъде постоянна партия.

„ Но съвестта ми е чиста – Румен Радев, който Българска социалистическа партия поддържа, е избран отново “, добави Нинова, представена от Епицентър.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР