Нямам илюзии, че ще се намерят доказателства за давани заповеди

...
Нямам илюзии, че ще се намерят доказателства за давани заповеди
Коментари Харесай

Рашков няма илюзии, че ще има доказателства за заповеди да бъдат бити протестиращи срещу Борисов и Гешев

" Нямам илюзии, че ще се намерят доказателства " за давани заповеди от управлението на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на тенденциозен побой против протестиращи, излезли на улицата в митинг против Бойко Борисов и Иван Гешев. Причината е, че всички те доста добре са осъзнавали какво се прави там и няма да оставят писмена диря. Това съобщи служебният Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков.

Ако някой мисли, че това е нещо инцидентно – да завеждат протестиращите зад колоната, е нещо инцидентно – ето ви го умисълът, първият детайл за осъществяване на закононарушение. Очевидно е включено телефонното право ”, още по-картинно разказа случилото се Рашков.
 Рашков: Нито един от служителите на реда биячи не е притеглен към наказателна отговорност Рашков: Нито един от служителите на реда биячи не е притеглен към наказателна отговорност
Нито един от служителите на реда биячи не е притеглен към наказателна отговорност до момента. Това уточни вътрешният министър Бойко Рашков в Народно събрание зарад...

Рашков изясни и, че началникът на бранш в Столична дирекция на вътрешните работи Андон Андонов, който е разпознат като един от служителите на реда на фрагментите с полицейско принуждение, публикувани от така наречен комисия " Хаджигенов " (за полицейското насилие), е отишъл с 800 лева по-висока заплата в Бюрото за отбрана на очевидци, което е на послушание на основния прокурор. Още по тематиката с Андонов –!

Депутатът Арман Бабикян от ИБГНИ извади откъс на въпросния Андонов от протокол, касаещ институционална инспекция на случилото се: " Под колоните на Министерски съвет имаше 5-6 индивида, като, само че всички бяха в положително положение. Попитахме момичето има ли потребност от нещо, то се усмихна и сподели, че няма потребност от нищо. (...) Винаги по двама чиновници ги водеха под мишница, с цел да не могат да се търкалят " – тук Бабикян иронизира, че " протестиращите очевидно са имали предпочитание да се търкалят ". Това лъжесвидетелстване ли е, попита Бабикян. Бойко Рашков отговори, че не чака от " тези хора ” (полицаите под колоните на МС) да кажат истината. Министерство на вътрешните работи министърът сподели и, че русата полицайка, която рита повален на земята и закопчан с белезници протестиращ, не се била разпознала на записа -! Лъжесвидетелстването е наказуемо със затвор до 5 години – в случай че се откри, ще дава отговор, акцентира Рашков.

Депутатът от Има Такъв Народ проф. Николай Радулов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи, дефинира случилото се под колоните на Министерския съвет като " тероризъм ", с което се съгласи и Бойко Рашков. Той беше запитан от Радулов ще стигне ли до " лейтенантите, капитаните, Капо ди Капи Тути ", само че Министерство на вътрешните работи министърът подсети, че до през вчерашния ден даже нямало следствие и обвинявания против редовите полицаи-изпълнители на побоя. " Прокуратурата беше превърната в политически инструмент ", акцентира Рашков. По думите му, занапред ще се работи против " мафиотската конструкция ", сраснала се с страната, което ще отнеме доста време.

Имаше и задявка сред Бойко Рашков и Движение за права и свободи със спомен от началото на Прехода – кой споделил " по-добре танковете да идват " и кой е разследвал.
 Вероятно основният прокурор, виждайки по какъв начин се оправя с побоищата този човек, е предпочел да го охранява! Вероятно основният прокурор, виждайки по какъв начин се оправя с побоищата този човек, е предпочел да го охранява!
Това съобщи служебният Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков на огромното чуване в Народното събрание за полицейското принуждение от митингите против управле...

От десетилетия за пръв път успяхме да отстраняваме част от престъпния избор, въз основата на който се печелят избори. Кой е неудовлетворен, язвително сподели Рашков.

На съответен въпрос каква е ролята на НСО, откакто камерите зад колоните на Министерския съвет се ръководят от подчинената на президента работа, Рашков отговори, че не може да каже дали предходната година НСО е писала отчет за записа – тогава, когато към момента управляваше Бойко Борисов.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР