Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна. Те не

...
Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна. Те не
Коментари Харесай

Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна

" Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна. Те не работят на нужните обороти, които ми трябват. Аз желая непрекъсната връзка ", по този начин отговори на президента Радев за решението си да изиска промяната на Стефан Димитров и Кирил Вътев - служебният министър председател Димитър Главчев, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Той прикани Радев да извърши отговорностите си по Конституция. " Ще кажа това, което споделих, когато одобрих мандата – ще извърша отговорностите си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите оферти за издаване на декрет, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев ", добави той.

Главчев уточни, че предложенията за нови министри са напълно негови. " Просто по този начин се стекоха събитията, че се появиха апели от партийни събрания. Само че те бяха след това от диалозите, които организирах, и това не е мъчно да се ревизира ", сподели още служебният министър председател.

Той изясни защо за готвената рокада в Министерство на външните работи стана ясно късно вечерта в понеделник. " Дължеше се на това, че изчаквах връзка с президента. Защото смятах, че по този начин е правилно. Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция ", добави Главчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР