Нямам добри очаквания за това, което предстои. При днешното развитие

...
Нямам добри очаквания за това, което предстои. При днешното развитие
Коментари Харесай

Петър Москов: Правителство с третия мандат ще носи греховете, които днес пришиваха на Николай Габровски

" Нямам положителни упования за това, което следва. При днешното развиване на обстановката не виждам опция за сформиране на държавно управление, каквото и да било в този парламент. Разказите за държавно управление с третия мандат на господин Янев е лишено от смисъл и ще дава отговор на всички вероятни грехове, които през днешния ден се пробваха да пришият на Николай Габровски ".Това каза в обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус " доктор Петър Москов, някогашен министър на опазването на здравето и водач на Политическа партия " Консервативно обединяване на десницата ". Той разяснява тематиката за отхвърленото предложение на проф. Николай Габровски за министър председател.

" За мен, а и за множеството рационални хора, отвън партизаните, кабинетът  " Габровски " беше нищо повече от инструмент за реализиране на работещ парламент. Никой не е възлагал на подобен кабинет някакви огромни цели и вероятности и далечни хоризонти. Това би означавало решението на депутатите дали ще вървят на работа и ще извършват длъжностните си характерности - да образуват власт  и да одобряват политики и да ги обличат в закони, които тази власт да ги привежда в деяние. Всъщност неодобрен не е Габровски, неодобрена е опцията да се образува власт ", добави Москов.

" Окончателната диагноза за днешния ден е, че  за това нещо, което е в Народното събрание, наричащо себе си " политически хайлайф на нацията " и тука не върша изключение, сходни жестове като това, което направи Николай Габровски към т.нар " политически хайлайф " от цивилен и професионални престижи, повече не трябва да бъдат правени. Защото хора като Николай Габровски са употребявани ", сподели още водачът на КОД.

Това е тъжно, тъй като, когато безспорни експерти, потвърдени хора не биват чувани, а против тях са декламирани следващите партийни словосъчетания, това значи, че тези самодостатъчни си хора в Народното събрание нямат потребност от друга сила и доверие.  А повода изобщо хора като Николай Габровски да бъдат опция за номинация и избор на министър-председател е, че тези политици в Народното събрание в действителност изявиха дъното на публичното доверие, стана ясно от думите на Москов.

Поведението на ГЕРБ към номинацията на Габровски с водевилите и футболни аналогии, с метода, по който се случваха договарянията - официално, без поети задължения от страна на политически сили, в действителност бяха кодирали бламирането на усилието на заслужен човек като Николай Габровски, разяснява още той.

От разбора на д.р Москов стана ясно, че в действителност народните представители през днешния ден гонеха електорални сметки. Въпросът в никакъв случай не е стоял да има кабинет, а кой да носи отговорността.  За ГЕРБ номинацията на Габровски бе да кажат " Ние не носим отговорността ", нищо повече. За останалите занапред следва да забележим грандиозните трагични ходове, с които те от своя страна ще кажат, че те не носят отговорността. Резултатът от това за всички нас е липса на явен небосвод, липса на политически цели, липса на икономическа рамка, липса на регулаторна рамка за бизнеса, липса на изясненост за всеки един от секторите. 

" На политическата прослойка ѝ е добре, тя се възпроизвежда, взима по 15 хиляди лева  на месец, стои на топло, употребява избран тип обществени и обществени привилегии, какво да ѝ е на нея ", сподели още политикът и добави: " В последните няколко години политическото посланичество последователно се лиши от съображение, тъй като се лиши от  идеология, а това в действителност значи да знаеш какви са основанията и какви са политиките, зад които стоиш и въз основата на какви учредения на какви политики можеш да търсиш съюз ".

Когато нямаш такава идеология, се занимаваш с това с кого би могъл и с кого не би могъл при какви учредения и при какви условия, само че това не може да бъде кардинално и не може да има предстоящ край. 

В момента българският политически живот на парламентарно равнище е лишен от идеология, той е обвързван с някакви сметки, с вик, с втълпяване на взаимна ненавист и по тази причина няма никаква предвидимост и не може да се търси рационалност в дейностите на хората, които са там, излиза наяве от думите на Москов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР