Нямам данни да е починал (Пепи Еврото). Считаме го за

...
Нямам данни да е починал (Пепи Еврото). Считаме го за
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: Считаме Пепи Еврото за жив, според мен е в близка на нас страна

„ Нямам данни да е умрял (Пепи Еврото). Считаме го за жив. Обявен е за търсене от 31.05.2023 и нашите екипи го търсят непрекъснато. По мои данни не се намира в България, повече информация не следва да давам. В близка на нас страна, съгласно мен. С Нотариуса имат едно свързващо звено и това е някогашната брачна половинка на Еврото – Любена, която е била близка другарка на умрелия Божанов. Според мен може би и бизнес сътрудник. Разпитана е “.

Това съобщи пред БТВ шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов.

По думите му главният претекст за убийството на Нотариуса е финансов, а причинителят е работил професионално. Той заяви още, че Мартин Божанов - Нотариуса е бил със заменени персонални данни в продължение на 2 години, като персонални документи с подправените имена и ЕГН не са му издавани.

„ Между 1997 до 1999 година чиновник на ЕСГРАОН по неустановена причина е подал данни, с които Мартин Ангелов Божанов е бил Мартин Ангелов Ангелов и са изменени последните 5 числа от неговото ЕГН. Никога не е имал документ за идентичност с променено име и фамилия “, изясни комисарът.

Попитан дали има обвинен за убийството на Божанов, Николов означи, че има вътрешно чувство, „ че скоро неуморният труд на сътрудниците от бранш убийства ще се възнагради с триумф “.

„ Мотиви по отношение на това лице със противоречива известност има доста. Но фактически имаме главен претекст, по който работим и мисля, че той ще се окаже правилен. По-скоро е финансов претекст “, акцентира той.

Относно това дали килъра на Божанов е един, Николов разяснява: „ в общи линии изстрелите, които са създадени са три и смятам, че са създадени от един човек с едно оръжие. Това демонстрира и експертизата на гилзите. Изстрелите са създадени от 10-12 метра. Убийството е станало незабавно след паркиране на лекия автомобил на паркомясто, което нормално е употребявал, и сега на убийството е получил прецизен професионален изстрел в задната част на тила “.

„ Свидетели откриваме и към сегашния миг. От това, което установихме в първичните огледи е, че е имало много лица, преминавайки наоколо, само че за жал те не са могли да го видят и не са подали навременен сигнал, с цел да можем да създадем организация и да установим причинителя по горещи следи “, означи още комисарят.

Според Николов Нотариуса не е бил обезпокоен директно преди да го убият: „ По никакъв метод той не е алармирал за терзания. Маршрутът му е бил нормален. Поведението му е било много умерено въз основа, на което ние не можем да кажем, че той е имал някакви терзания за живота си “.

В Столична дирекция на вътрешните работи са постъпвали сигнали за Божанов - общо 17 преписки и досъдебни производства от 2008 година до момента. „ 4 са досъдебни като по 3 от тях той е потърпевш. И 1 е упрекнат като причинител на машинация. Отделно от това има 13 преписки, 8 от които са против него, останалите са от него по отношение на съответни лица “, изясни комисарят. Той посочи, че досъдебното от 2010 година е за подозрение в имотна машинация.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР