Нямало климатик, а прозорците не се отваряли Пътници се опекоха“

...
Нямало климатик, а прозорците не се отваряли Пътници се опекоха“
Коментари Харесай

Пътници се „опекоха“ във влак по линията Бургас–София, жена припадна

Нямало климатик, а прозорците не се отваряли

Пътници се „ опекоха “ в бърз трен от Бургас до София. Това споделили очевидци пред в. „ Телеграф “ . Животозастрашаваща температура била развита във вагон от композицията, която по разписание потегля в 15,20 ч. от морския град.

„ Още при качването във вагона на гара Бургас осъзнах, че в салона е прекомерно горещо . Беше напечен още на перона на гарата. Просто е нямало никакво авансово изстудяване. Помислих обаче, че може би климатикът ще проработи след потеглянето. Това обаче не се случи “, разказал пред „ Телеграф “ пасажерът Кирил Стоянов.

Проблемът при случката, която се развила предходната неделя, бил, че вагонът бил с неотварящи се прозорци . Така пасажерите нямало по какъв начин да противодействат на нажежаващата се атмосфера в салона. Не можели и да се реалокират в различен вагон, защото влакът бил претъпкан и имало доста правостоящи . С тръгването на композицията от Бургас казусът не се оправил, а пасажери замерили с термокамера температурата на пода и тавана на влака, която достигала 40 градуса.

В един миг пътничка не издържала на бруталната температура и припаднала, а куп пасажери се втурнали да я свестяват. Заради непоносимата горещина множеството благодарение на обслужващия личен състав насилили пневматичната врата на вагона.

„ Хората не устояха. В един миг избраха да отворят автоматизираната врата в прорез с разпоредбите за сигурност за във вагона да влезе най-малко малко външен въздух “, описал обстановката Стоянов.

После кондуктор съумял да блокира вратата в отворено положение и по този начин влакът пътувал с естествено изстудяване.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР