Нямало да се коалират с ГЕРБ и ДПС, но и

...
Нямало да се коалират с ГЕРБ и ДПС, но и
Коментари Харесай

Манолова, Дончева, Р. Петков и К. Паскалев правят проруска коалиция „Левицата“, подкрепяща Радев

Нямало да се коалират с ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че и нямало да слагат " червени линии "

Коалиция „ Левицата “ на партии-отцепници от Българска социалистическа партия ще се яви на идните парламентарни избори. Това стана ясно на конференция в БТА-София през днешния ден.

Водещ на събитието бе Костадин Паскалев, който и сега е член на Българска социалистическа партия. Участието му в този индивид евентуално ще докара до изключването му от соцпартията. Днес той изясни, че е на събитието в качеството си на „ свободен жител “.

Председателят на „ Движение 21 “ Татяна Дончева, на „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова, на АБВ Румен Петков и на „ Земеделски съюз Александър Стамболийски “ също направиха изказване на конференцията.

Г-н Паскалев увери, че разговорите с други леви субекти не престават и че към обединяването ще има още добавки. Тук трябваше да е ръководителят на Българска социалистическа партия , добави още той и изрази страдание, че соцпартията не е поискала да се включи.

След него думата взе психиатърът Цветеслава Гълъбова, която също ще е измежду лицата на новата коалиция.

Не е загадка, че аз съм ляв човек, изясни тя. Гълъбова бе и един от тримата съпредседатели на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори президентски мандат.

След въпрос дали тя ще съставлява неговия глас в „ Левицата “, тя отхвърли.

Не го приписвайте към тази платформа никога, прикани Цветеслава Гълъбова.

От своя страна, Мая Манолова разкритикува остро Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова. Според нея соцпартията била хипнотизирана от демагогията на водача си. Българска социалистическа партия се капсулирала и отивала към поредна изборна злополука.

„ В същото време десницата се сплотява. Полюсът на войната ще взе участие с общи листи на идващите парламентарни избори. Коалицията ПП-ДБ е реалност. Много допустима е и коалиция на всички десни партии в идващия парламент – ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, които нямат особени угризения да ни въвлекат във война . Другата опция за коалиция е не по-малко неприемлива – така наречен хартиена коалиция, с присъединяване на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, през която статуквото и мафията се готвят да си върнат контрола върху страната. Призивите за импийчмънт не са просто блъф . Това е опит за премахване на последната постоянна и честна институция. На този декор левицата - същинската, достоверна, мощна, обединена левица, - е животоспасяваща нужда за България. Затова обединявайки се леви партии, организации, цивилен комитети, неправителствени организации, интелектуалци, леви хора, социалисти си слагаме една цел – мощно ляво посланичество, мощна лява група в идващото Народно заседание, с която няма да допуснем въвличането на България във война. Второ - която ще бъде последната бариера против връщането на статуквото през хартиената коалиция в управление; която няма да се включи в самоунищожителната и безпринципна война, която Българска социалистическа партия води с президента Радев , и която ще отбрани ползите на работещите хора, на уязвимите, на младите, на пенсионерите, на дребния бизнес, на хората с увреждания “, сподели Манолова.

Татяна Дончева подчертава върху нуждата от правосъдна промяна . „ Левицата “ щяла да предложи конституционни промени.

Румен Петков акцентира, че няма да е претендент за нищо. Известният с проруските си позиции ръководител на АБВ се разгласи срещу „ контрабандния импорт “ на зърно от Украйна, който бил източник на голяма корупция.

На въпрос с кого биха се коалирали , в случай че прескочат бариерата за влизане в Народното събрание, Мая Манолова отговори, че сигурно това няма да са ГЕРБ и Движение за права и свободи.  Татяна Дончева обаче изясни, че няма да поставят „ червени линии “.

Костадин Паскалев пък сподели, че са изрично „ за “ влизане на България в еврозоната, само че без да се бърза.

Направи усещане отсъствието през днешния ден на представители на партиите МИР и „ Българска социалдемокрация – Евролевица “, както и на сдружението на Георги Кадиев „ Нормална страна “, които също бяха считани за евентуални участници в обединяването.

Гледайте тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР