Нямахме един, че какво остава да сме имали 100 дни

...
Нямахме един, че какво остава да сме имали 100 дни
Коментари Харесай

Кирил Петков: Зеленият сертификат пада при 60% ваксинирани или 5% заети интензивни легла

Нямахме един, че какво остава да сме имали 100 дни комфорт, всеки ден е цялостен с рецесии, които би трябвало да се вземат решение. „ Отборът е подготвен да ги взема решение ". Това сподели министър-председателят Кирил Петков в Българска национална телевизия.

Ние заварихме един модел на функционалност какъв брой са заболели на 100 хиляди от коронавирус и на база на това да се взема решение дали да се затварят учебни заведения, лечебни заведения, бизнеси и така нататък „ Ние направихме въз основата модел претовареност на интензивни кревати да решаваме какви ограничения да се подхващат. Трагедията, която се случи с тази жена – министър Сербезова незабавно направи инспекция и незабавно на тази инспекция се взимат ограничения за всички незабавни отделения по всички въпроси. Ако имахме остарелия модел, цяла България щеше да е затворена, а с новия – имаме прогнозируемост, ясни ограничения и всички стимулиращи ограничения, които компенсират затварящите ограничения какви са и какво може да се чака “.

Направихме разбор, бездънен разбор и се оказа, че хората-антиваксъри, те не са една група, те са 15 разнообразни групи с друга мотивация, разясни Петков. „ Ако нямат естрада, в която някой да ги слуша, те се капсулират и стават по-агресивни. Така че ние ги поканихме да чуем техните причини, тъй като в случай че не се чуят, те стават нападателни. Дали ще се вслушаме в антиваксърите, зависи от техните причини. Ако имат причини, ще се вслушаме, в случай че нямат – никога “.

Относно зеленият документ – в случай че стигнем до 60% имунизация бихме го махнали или, в случай че паднат интензивните кревати под 5%, добави още министър-председателят. „ Ние не вършим политически поръчки на база общи приказки, това са ясни модели, само че постоянно сме отворени да чуем и нечие друго мнение “.

Протестите не ме тормозят, безапелационен е Петков. „ Аз бих приказвал с тези хора, които имат вяра, че толкоз не са чути, че би трябвало да излязат по този метод. Напротив – те ще бъдат чути, само че решенията би трябвало да се взимат на база експертиза “.

Ние залагаме доста промени, промени, които би трябвало да се случат, добави още Петков. „ За да може да се направи вярното плануване за тези промени, на нас ни трябват най-малко 6 месеца. След 6 месец ще има явен проект и финансирането, обвързвано с този явен проект, може да бъде променено, в случай че е належащо “.

Бюджетът 2022 е с доста мощни обществени детайли, счита министър-председателят. „ Първата съществена концепция, е че ще създадем бюджет на растежа. Ние удвояваме обществените вложения. На нас ни трябват и вложения в човешки запаси. Само с финансови вложения до средата няма да стигнем. Инвестираме в детски градини, в заплати на учителите, като част от мярката за обучение. влагаме в детска болница. И най-после – ние сложихме един обществен бюджет. Не би трябвало да има пенсионери под линията на беднотия “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР