Няма значение кой сте и откъде идвате. Способността ви да

...
Няма значение кой сте и откъде идвате. Способността ви да
Коментари Харесай

Невероятният живот на Опра Уинфри - от мизерията до върха

„ Няма значение кой сте и от кое място идвате. Способността ви да триумфирате стартира от вас. Винаги ".

Това са думи на Опра Уинфри - една от най-успелите и авторитетни дами, извървяла пътя от гетото до славата и благосъстоянието, която през днешния ден има рожден ден и става на 69!

Животът на Опра Уинфри звучи като приказка, в която едно оскъдно чернокожо момиче се трансформира в най-уважаваната и авторитетна телевизионна водеща в света.

 опра Getty/Gulliver

Опра Гейл Уинфри е родена на 29 януари 1954 година в щата Мисисипи като нежелано дете на двама младежи.

Детството на Опра е изпълнено с компликации. През първите ѝ шест години облеклата ѝ безусловно били ушити от чували за картофи. Живее с майка си Вернитa, само че бяга от нея, тъй като е била полово насилвата от родственици и другари на майка си.

Едва 14-годишна Опра ражда бебе, което малко по-късно умира. Тя се мести да живее при татко си Върнан, който бил бръснар и предприемач. През 1971-ва с цялостна стипендия съумява да влезе в държавния университет на Тенеси.

Тогава стартира нейният дълъг път към славата и триумфа. През 1976-та се мести да живее в Балтимор, с цел да е водеща на токшоу. Продукцията се трансформира в шлагер и Опра е негова водеща в продължение на 8 години, преди по-голяма телевизия да я притегли с нейно лично утринно предаване. Едва за няколко месеца съумява да изпревари цялата си конкуренция.

1986-та е основна за кариерата й. Тогава стартира свое лично шоу - Шоуто на Опра Уинфри. То се излъчва по 120 разнообразни канала, общата публика, която го следи е към 10 милиона индивида. За първата година шоуто печели 125 милиона $, от които 30 били за Уинфри.

Скоро придобива цялостните права върху шоуто и основава своя продукционна къща и стартира да печели от ден на ден и повече пари.

 Опра Уинфри Getty

Постиженията на Опра Уинфри като публицист и човеколюбец я подреждат измежду най-уважаваните и харесвани публични персони. В продължение на 25 години тя забавлява, просвещава и въодушевява милиони фенове посредством Шоуто на Опра.

Основава лична телевизионна мрежа, става първата жена милиардер от афроамерикански генезис, получава почетна степен от Харвардския университет и бива удостоена с „ Президентския орден на свободата ".

Опра е ослепителен образец за това, че триумфът не е единствено за малко на брой определени, че със своя труд,  ентусиазъм и религия можеш да постигнеш фантазиите си.
 Правилата на Опра Уинфри за по-добър живот  Правилата на Опра Уинфри за по-добър живот  Правилата на Опра Уинфри за по-добър живот  Правилата на Опра Уинфри за по-добър живот
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР