Няма значение кога предпочитате да вземете душ – сутрин или

...
Няма значение кога предпочитате да вземете душ – сутрин или
Коментари Харесай

Ето колко минути трябва да се къпем, за да сме вечно млади!


Няма значение по кое време предпочитате да вземете душ – заран или вечер. Важно е друго – какъв брой време прекарвате под водни струи. 

Как ще реагирате, в случай че научите, че има верен и неверен метод за къпане, тъй че кожата ви да наподобява по-добре и да старее по-бавно?

Е, в този момент английският фармацевт Абас Канани разкри вярната формула за това какъв брой дълготрайно би трябвало да останем под душа, с цел да запазим кожата си млада и стегната.

„ Мнозина от нас не знаят от това какъв брой време прекарвате под водната бликам зависи какъв брой младолика ще е кожата ни – по цялото тяло “, разясни той.

„ Пет минути са прекомерно малко. Това не е задоволително за разчистване на тялото и поддържане на кожата с вода “, счита специалистът. 

Според Канани оптималната дълготрайност на престоя във ваната е осем минути.

Фармацевтът също поучава в никакъв случай да не се мие с прекомерно гореща вода - тя унищожава естествените мазнини, което води до суха кожа. 

Спортният рехабилитатор Хана Саймс пък е сигурна, че е най-добре да стоите под хладка вода: „ Това подтиква кръвообращението и умствената активност “.

С други думи, в случай че желаете да се ободрите, вземете заран леден душ - това мигновено ще ви разсъни. Освен това принуждава тялото ви да изразходва повече сила, с цел да поддържа оптимална температура, което значи, че ще изгаряте повече калории от нормално, без да полагате никакви старания.

Абас Канани също предлага постоянно измиване на цялото тяло, с цел да се предотврати развиването на гъбични инфекции и образуването на бактериални колонии, пише jenata.blitz.bg.

Мръсотията и потта, изяснява фармацевтът, не се събират единствено в слабините и подмишниците - да вземем за пример краката, пъпът и зоните зад ушите са не по-малко „ проблематични “ места, които изискват особено внимание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР