Няма значение дали сте на интервю за работа или на

...
Няма значение дали сте на интервю за работа или на
Коментари Харесай

10 позиции на тялото, които ни пречат в ежедневното общуване

Няма значение дали сте на изявление за работа или на първа среща – съществуват избрани правила за другарство. Според специалистите езикът на тялото е виновен за 58% от триумфа ни.

Вижте позициите на тялото, които ни пречат в общуването:

1. Прегърбеност

Ако сте прегърбени, вие изглеждате слаби и несигурни в очите на другите. Ако сте се отпуснали на стола, демонстрирате индиферентност от работата си.

2. Неправилна позиция на краката

Позицията на краката може да издаде вашата индиферентност или неустановеност. Начинът, по който поставяте краката си, може да разкрие много за личността ви. Например кръстосаните крайници издават отбранителна, отдалечена позиция, събраните колене и раздалечени стъпала построяват облика на дете, разкрачените крайници демонстрират владичество, от време на време надменност.

3. Нервно движение с ръце

Ако движите нервно ръце, вие демонстрирате липса на доверие и професионализъм . От друга страна обаче, отсъствието на жестове може да демонстрира загуба на интерес.

4. Скръстени ръце

Не стойте непрестанно с кръстосани пред гърдите ръце. Това е отбранителна позиция . Най-добре е да държите ръцете си обратно, тъй като това демонстрира вашето предимство и убеденост.

5. Слабо здрависване

Важно е да се ръкостискането да е мощно. Обратното демонстрира липса на престиж и убеденост. Но и тук би трябвало да има баланс - прекомерно мощното здрависване може да се схване като експанзия.



6. Избягване на контакт с очите


Ако не гледате хората в очите по време на делова среща, създавате усещането, че сте неподготвени или непрофесионалисти. Но и прекомерното взиране в очите може да наподобява жестоко и враждебно.
 среща Thinkstock/Getty Images
7. Игра с телефона или с косата

Ако си играете с косата, ръцете или телефона, то това може да разсее колегата ви.

8. Неправилна позиция на пръстите и китките

Когато поставяте пръстите на едната ръка върху тези на другата, това може да сътвори усещането, че се пробвате да измамите индивида против вас.

9. Имитирате другите неправилно 

Огледалното подражаване може да бъде потребно. Изследванията демонстрират, че мъжете намират огледалното подражаване за по-трудно от дамите, само че дамите се въздействат повече от него.

10. Не се усмихвате задоволително

Усмивката кара близките да се усещат спокойни. Някои хора няма да извърнат внимание на позицията на краката и ръцете ви, само че всеки ще реагира на сигнала, предаден от лицето ви.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР