Няма значение дали изборите ще бъдат 2 в 1, важното

...
Няма значение дали изборите ще бъдат 2 в 1, важното
Коментари Харесай

Румен Йончев: Отговорност за провала носят партиите, които получиха мандат

" Няма значение дали изборите ще бъдат 2 в 1, значимото е да се състоят смислени акции и да има същински спор, тъй като това не се случи в предходните акции. Затова имаме неочакван парламент, който изненадва гласоподавателите ", съобщи депутатът от " Изправи се БГ! Ние идваме! " Румен Йончев в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него трите партии, които получиха мандат, носят отговорност за неуспеха в опитите за сформиране на държавно управление.

" Очаквахме, че ще има прям диалог и опит за сформиране на държавно управление. Вместо това видяхме начало на предизборна акция с обвинявания, каквито и през днешния ден имаше в Народно събрание по отношение на актуализацията на бюджета. Реалитито на госпожа Нинова и на Българска социалистическа партия е чиста предизборна акция и ние няма да се включим в нея ", разяснява националният представител.

И акцентира, че в случай че третият мандат е бил връчен на " Изправи се БГ! Ние идваме! ", те са щели да положат по-истински старания за сформиране на държавно управление.

Според него има време 46-ото Народно събрание да одобри законопроект за закриване на Спецсъда.

" Беше изгубено скъпо време и до залата не бяха позволени законопроекти за правосъдната промяна, само че към момента има време тя да бъде направена. Целта сега е да се приказва за бюджета и да не остане време за закриването на Специализирания съд. Ще настояваме редом да се работи по тези два-три законопроекта ", акцентира депутатът.

Йончев е уверен, че министрите Кирил Петков и Асен Василев имат бъдеще в политиката.

" Подкрепяме Петков и Василев, те са положителни министри, добре се оправят. Такива хора имат бъдеще в политиката и ние им желаем триумф ", съобщи депутатът.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР