Няма значение дали имате най-новият или модерен смартфон с Android.

...
Няма значение дали имате най-новият или модерен смартфон с Android.
Коментари Харесай

7 съвета как да оптимизирате работата на Android смартфона си

Няма значение дали имате най-новият или съвременен смарт телефон с Android. В един миг от живота си той ще стартира да работи по-бавно и това е постоянно срещано събитие. Работата е там, че до момента в който използваме своите смарт телефони, те постепенно стартират да се затрупват с отпадъци и да забавят своята работа. Ето за какво е извънредно значимо да знаете по какъв начин да оптимизирате работата на вашият Android смарт телефон.

Някои съществени дейности могат да оказват помощ за оптимизацията на работата на вашият смарт телефон. Искате ли да научите всичко за тях? Е, в това управление ще научите по какъв начин да оптимизирате работата на Android смарт телефона си. Продължете да четете, с цел да научите повече по тази тематика.

1. Актуализирайте до най-новата версия на Android

Преди всичко останало би трябвало да ревизирате дали за вашето устройство е налична нова версия на Android. Тази актуализация прави две неща. Първо, тя отстранява всички проблеми със сигурността, които може да са налични в предходните версии и второ, тя ще усъвършенства софтуера на смарт телефона ви за оптималната продуктивност.

2. Обмислете инсталирането на персонализиран ROM

Проблемът със смарт телефоните е, че в последна сметка в един или различен миг те стопират да бъдат поддържани и когато това се случи, производителите стопират да оферират актуализации на Android или на сигурността за съответното устройство. Това обаче не е наложително да ви попречи да употребявате най-новата версия на Android.

Персонализираният ROM е всъщност фърмуер, основан на изходния код на Android, възложен от Гугъл. Много хора избират да употребяват персонализиран ROM поради функционалността, която оферират, и опцията за персонализиране на доста неща в смарт телефона.

Когато устройството ви към този момент не се поддържа, можете да инсталирате персонализиран ROM. Съществуват голям брой ROM-ове, усъвършенствани за продуктивността. Има да вземем за пример LineageOS, Pixel Experience и ParanoidAndroid. Има доста конгреси, които могат да ви оказват помощ с инсталирането на персонализиран ROM.

3. Рестартирайте своето устройство постоянно

Един от най-лесните способи за повишение на продуктивността на вашият смарт телефон е да го рестартирате постоянно. Рестартирането на вашия телефон с Android ще затвори всички ненужни фонови процеси, които може да са стартирани на вашето устройство. Това в последна сметка ще освободи оперативната памет и ще разреши на телефона ви да предложи по-бърза работа.

Сега може би се чудите дали е допустимо ръчно да пандизите фоновите процеси. Да, допустимо е, само че в множеството случаи не можете да пандизите всичките. По тази причина рестартирането е най-бързият и елементарен вид.

4. Освободете място за предпазване

Устройството ви се нуждае от задоволително място за предпазване, с цел да работи обикновено с приложенията. Всъщност, съгласно Гугъл е по-вероятно да се сблъскате с проблеми с продуктивността, когато във вашият смарт телефон са останали по-малко от 10% място за предпазване. Чудите се за какво? Когато има по-малко място за предпазване, приложенията не съумяват да запазят кеш файлове.

Кешът е информация, съхранявана от приложенията, която прави повторното отваряне на приложенията по-бързо, само че по какъв начин да освободите място за предпазване? Най-лесният метод да разчистите паметта на телефона си с Android е да употребявате приложението Files by Гугъл.

5. Деинсталирайте приложенията, които не употребявате

Не е нещо извънредно да имате конфигурирани голям брой приложения. Никога не знаете по кое време ще ви потрябва някое от тях, само че знаете ли, че приложенията, които съвсем не употребявате, заемат място за предпазване и забавят работата на устройството ви? Определено.

Някои от тях даже могат да започват ненужни фонови процеси и да задръстват оперативната памет на телефона ви, а когато има дефицит на оперативна памет, той ще работи доста по-бавно.

И по този начин, какъв е най-лесният метод да деинсталирате неизползваните приложения на вашия телефон с Android? Е, не се нуждаете от никакви приложения. Отидете в Гугъл Play Store, влезте в „ Управление на приложенията и устройството “, по-късно изберете раздела „ Управление “, и филтрирайте по „ минимум употребявани “. Деинсталирайте ненужните приложения оттова.

6. Инсталирайте Lite версии на другите приложения

Повечето съществени приложения имат налични Lite версии. Например, има Lite версии за Фейсбук и Messenger. Тези Lite версии не изискват толкоз доста запаси, колкото техните пълноценни други възможности. В резултат на това получавате по-бърза продуктивност при работа с тези приложения.

7. Регулирайте скоростта на систематичните анимации

Настройката, която оказва най-голямо въздействие, е скоростта на систематичните анимации. Истината е, че тази конфигурация няма да форсира действително работата на телефона ви, само че тя ще направи нещата по-плавни, като ще ви даде чувството, че устройството ви работи по-добре.

За задачата би трябвало да активирате Developer Options (опциите за разработчици) посредством настройките на вашия телефон. След това отидете в „ настройките за разработчици “ и превъртете надолу до „ настройките за мащаба на анимацията “. Променете всяка от настройките на 0,5, с цел да виждате по-бързо анимациите на вашето устройство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР