Няма завишени нива на амоняк на територията на България, показват

...
Няма завишени нива на амоняк на територията на България, показват
Коментари Харесай

Няма завишени нива на амоняк в атмосферата в България

Няма повишени равнища на амоняк на територията на България, демонстрират данните от мобилната станция на Изпълнителна организация по околна среда, която беше сложена на границата със Сърбия откакто през вчерашния ден трен, претрупан с амоняк, дерайлира край Пирот.

В " Денят стартира " Радослава Шоевска, шеф на Главна дирекция " Лабораторно аналитична активност " към Изпълнителна агенция по околна среда съобщи, че екологичните управляващи не чакат замърсяването да доближи нашата страна.

Тя допхълни, че амонякът по принцип съществува в природата, а стойностите му, регистрирани до гратницата със Събрия са в пъти по-ниски от праговите.

Мобилната станцията, която мери въздуха, е инсталирана оптимално покрай границата, тъй че да може да улови навреме евентуално замърсяване.

" Имаме стойности, към този момент в границите на 10 часа, които демонстрират устойчива наклонност на показатерлите, които са доста под праговите стойности. Няма нищо притеснително към сегашния миг. Ще продължим да следим стойностите в границите на най-малко 72 часа и навреме ще осведомяваме способените органи, ако има нещо тревожно, с цел да могат да предпиремат действия. Но не чакаме да има повишени равнища ", сподели Шоевска.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР