Българският кран, който от вчера работи по отстраняване на цистерните

...
Българският кран, който от вчера работи по отстраняване на цистерните
Коментари Харесай

Български кран, изпратен след влаковата катастрофа в Пирот, се е наклонил при възстановителните дейности

Българският кран, който от през вчерашния ден работи по премахване на цистерните край Пирот е претърпял механически проблем като се е наклонил на една страна.Това заяви за " По света и у нас " генералният шеф на Железопътна инфраструктура Златин Крумов. Няма потърпевши при случая.

Цистерните с амоняк излязоха от релсите по Коледа и от през вчерашния ден се вършат опити с кран да бъдат преместени. Той обаче се е наклонил на една страна поради сложния терен и поддаването на релсите. Инцидентът няма да забави преместването на цистерните, твърдят изпълнителите.

" Това са общоприети обстановки, които се случват при нас при аварийно-възстановителни работи. В момента българските екипи не работят по възстановителните действия на цистерните, защото по взаимно координиран проект чакаме сътрудниците от Сърбия да източат едната цистерна и след 17:00 ч. чакаме да бъдем позволени още веднъж до терен, с цел да продължим с аварийно-възстановителните действия по дерайлиралите цистерни.

Кога дефинитивно ще приключите с дерайлиралите цистерни?

" Целта е 10 януари, до тогава да бъде възобновен стоманеният път и останалите три цистерни да бъдат първо позиционирани вярно, а по-късно сложени още веднъж на възобновения стоманен път ", разяснява Златин Крумов, общоприет шеф на НКЖИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР