Няма засилен миграционен натиск, напротив има трайна тенденция за намаляване

...
Няма засилен миграционен натиск, напротив има трайна тенденция за намаляване
Коментари Харесай

СПОР В НС: Калин Стоянов и Нинова с остри реплики помежду се за мигрантската ситуация


" Няма засилен миграционен напън, в противен случай има трайна наклонност за понижаване на миграционния напън. Това мога да го споделя и с цифри”.

Това съобщи вътрешният министър в оставка Калин Стоянов на чуване в Народното събрание.

Калин Стоянов осведоми, че от началото на 2024 година има 5200 предотвратени опита на мигранти по външните граници, за същия интервал на 2023 година са били 15 600. Задържаните за тази година вътре в страната са 260, за 2023 година случаите за същия интервал от време са били 1260.

„ От Българска социалистическа партия, госпожа Нинова, разгласи, че в България се връщат от Германия изнасилвачи, нарушители, убийци, още тогава стана ясно, че става въпрос за 6 български жители. Отишли са в Германия направили са закононарушения, изтърпели са наказванията и са върнати в България. След това породи въпросът за какво били върнати с полет, който е по Дъблинското съглашение, ами с държавен аероплан ли да ги върнат”, попита Стоянов от трибуната на Народно събрание.

Последва имитация от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която прикани да не се има вяра на нито една дума на вътрешния министър.

„ Задържаните са 260 индивида от началото на 2024 година В ръцете си държа публична информация от Министерство на вътрешните работи, където написа че единствено за януари са арестувани 396 жители на трети страни, от които 76 на вход, 109 на излаз и 211 са открити в противозаконен престой в страната. От тук нататък правете сметка на какво казано от министър Стоянов да вярвате”, безапелационна бе Нинова.

Министърът в оставка акцентира, че Българска социалистическа партия не вършат разлика сред арестуваните мигранти на входа и на изхода на страната.

„ Постигнали сме претенции резултат и от септември месец следим трайно понижение на мигрантския напън. Постигнахме задачата си да не минават мигрантите към Западна Европа”, изясни Стоянов.

Последва още веднъж офанзива от Българска социалистическа партия.

„ Лично криете, че нещо лъжете, не помагате в решаването на казуса. Българска социалистическа партия не правили разлика сред арестуваните на входа и на изхода, а вие лъжете за арестуваните бройки. Само през януари в справката написа, че са 396 арестуваните, вие казвате 260. Признайте, че проблем има, с цел да се реши”, прикани Корнелия Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР