Няма заразена храна с фипронил в търговската мрежа, коментира д-р

...
Няма заразена храна с фипронил в търговската мрежа, коментира д-р
Коментари Харесай

По магазините нямало храни, заразени с фипронил


" Няма инфектирана храна с фипронил в комерсиалната мрежа ", разяснява доктор Дамян Миков, шеф на Областна дирекция по сигурност на храните – Стара Загора. Всички артикули, в които е употребен яйчен прахуляк от въпросната партида, са изтеглени от комерсиалната мрежа. Потребителите могат да бъдат спокойни за здравето си, добави Миков.

Припомняме, че на 25 август по отношение на получената в България пратка яйчен жълтък на прахуляк, нечист с фипронил яйца, Българската организация по сигурност на храните беше открила, че 500 кг от продукта са били доставени в един търговски склад и са били разпознати компаниите, до които е дистрибутиран. Установено е, че пратката е доставена до две индустриални предприятия на територията на страната. Налични и възбранени са съвсем 64 кг яйчен жълтък на прахуляк, който е ориентиран за заличаване.

Ветеринарномедицински препарати, съдържащи веществото, не са позволени за приложимост при продуктивни животни, в това число и кокошки носачки. Контролните органи, в съгласие с браншовите асоциации на птицевъдите, ще правят инспекции на всички птицефермите за кокошки носачки в страната за съществуване и приложимост на неразрешеното вещество. Ще бъдат вземани и проби за лабораторни разбори, съобщи БГНЕС.
Мерките се подхващат превантивно и са за да се предотврати замърсяване на българските яйца с фипронил, с цел да бъдат предпазени потребителите от възможни здравни опасности, а самите производители – от възможна рецесия на българския пазар, оповестиха от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР