Няма заговор срещу кметицата на Младост“ , има заговор срещу

...
Няма заговор срещу кметицата на Младост“ , има заговор срещу
Коментари Харесай

Бизнесменът Ваклин: Няма заговор срещу кметицата Иванчева, има срещу корупцията


Няма скрит план против кметицата на „ Младост “, има скрит план против корупционните практики и би трябвало цялото общество да взе участие – не с митинги по улиците, а с противопоставяне. Всеки, който има проблем, би трябвало да подава сигнал.

Това съобщи Александър Ваклин, предприемачът, който твърди, че му е желан откуп от кметицата на „ Младост “ Десислава Иванчева. По данни на обвиняването точно той е обезпечил парите, които да бъдат дадени като рушвет на кметицата.

„ Обществото би трябвало да разбере, че администрацията е там, с цел да прави услуги. Аз ще бъда задоволен, в случай че се види след шест месеца, че администрацията работи в услуга на хората “, разяснява Ваклин.

Няма скрит план има поискани пари, има подаден сигнал, има заловен за предоставяне на рушвет, твърди той. „ Тя сама си изиска парите, изиска мястото, дефинира сумата “, аргументира се Ваклин.

Процедурата, съгласно която заповедите на основния проектант се пращат на районните кметове Ваклин дефинира като извънредно изтощителна. Срокът, за който би трябвало да се даде решението на кмета на региона е 2 седмици, а съгласно предприемача неговата кореспонденция е от юни предходната година.

„ Общински съветници са се пробвали да вразумят Иванчева, че има граници на рационалното, само че тя не ги послуша. Служители от общината бяха споделили на сътрудници от компанията, че казусът е персонален “, сподели Ваклин. Той обаче отхвърли да каже дали персонално кметицата на „ Младост “ е поискала подкупа, мотивирайки се, че това са данни, които са обект на следствието. КАто посочи, че не той е осъществил контакта с Иванчева, тъй като четири пъти е записвал час при нея, само че тя нито един път не е пристигнала, а е пращала свои заместници.

„ Веднага щом ми бяха поискани парите, незабавно се обърнах към комисията за противопоставяне на корупцията. Вярвам, че органите са си свършили добре работата, видях по какъв начин работят – те са изключителни експерти,, сподели предприемачът и предложи хората да подават постоянно сигнал, когато имат проблем.

Ваклин разяснява, че нито той, нито комисията за противопоставяне на корупцията, нито спецпрокуратурата са удовлетворени от сходни корупционни практики. Той отново повтори, че Иванчева е определила мястото, сумата на парите и по кое време да й бъдат дадени.

„ Борбата за зелена София е нещо, което аз поддържам. Идеята за зеления град е концепция, която и основният проектант на София поддържа, само че Иванчева се бе трансформирала в синдром – човек който се усещаше над закона. Тя се държеше като самовластник на над 270 хиляди поданици. Не няма скрит план, има скрит план против корупционните практики и би трябвало цялото общество да взе участие – не с митинги по улиците, а с противопоставяния. Обществото би трябвало да разбере, че администрацията е там, с цел да прави услуги от общество. Аз ще бъда задоволен, в случай че се види след шест месеца, че администрацията работи в услуга на хората, разяснява Ваклин.

Той акцентира, че не са му върнали парите.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден спецсъдът остави в ареста Десислава Иванчева. В ареста остават и нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. И през вчерашния ден прокурор Илиян Рангелов уточни, че парите не са върнати на Ваклин, те са му били предоставени за потребностите на следствието. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР