Няма юридически пречки руски военни кораби да преминават през българската

...
Няма юридически пречки руски военни кораби да преминават през българската
Коментари Харесай

Няма юридически пречки руски военни кораби да минават през българската икономическа зона

Няма юридически спънки съветски военни кораби да минават през българската икономическа зона. Това разясни началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Русия е изтеглила корабите си от българската икономическа зона в Черно море. Според Емил Ефтимов, този въпрос е бил подложен на най-високо политическо равнище и към сегашния миг кораби на Руската федерация в българската икономическа зона и в западната част на Черно море няма.

" Искам да поясня, че корабоплаването в нашата икономическа зона е свободно. Няма юридически спънки съветски военни кораби да минават през нашата икономическа зона. Това, което ние оценихме като недобра процедура, е да се разгласят зони, рискови за мореплаване, заради осъществяване на учения ", изясни началникът на защитата.

Той разяснява, че в резултат на войната в Украйна са се нараснали рисковете за свободата на корабоплаването в Черноморския район. По негови думи Българските въоръжени сили вършат всичко допустимо да се минимизират тези опасности и в случай че се случат произшествия, да се реагира съответно в народен и групов мащаб.

Адмирал Ефтимов съобщи, че към момента няма информалция какъв е произходът на дрона, открит край Тюленово.

" Нямаше някакви отличителни знаци по дрона. Това, което беше събрано след обезопасяването, след претърсването на региона, сме го предали на профилираните органи и чакам техния разбор ", сподели той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР