Няма юридически критерий, по който разпитът на министър-председателя Петков да

...
Няма юридически критерий, по който разпитът на министър-председателя Петков да
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни

" Няма юридически аршин, по който разпитът на министър-председателя Петков да стане причина за дейности по необходимост. Тя не е каквото му хрумне на Министерство на вътрешните работи. Цялата акция, както е направена, е поредност от полузаконни или изцяло противозаконни дейности. Те ще компрометират досъдбното произвеждане. Арестът на Борисов е противозаконен, както и този на Горанов ". Това съобщи юристът доктор Борислав Цеков за " Твоят ден ".

Той е безапелационен, че има открита проява на политически подбуди. " За да има необходимост, би трябвало дейностите да са единственият вероятен метод за опазване на доказателствата. Очевидно е, че Борисов и Горанов не могат да бъдат разследвани от полицията, а от следовател, тъй като са били част от Министерския съвет. Некомпетентен орган организира следствие ", изясни той. И попита за какво откакто Рашков е споделил, че няма доказателства, Борисов е задържан.

" Божков може да бъде разпитан като обвинен, откакто обвиняването бъде доказано със съдействието на отсрещната страна, в която се намира, а тя да подсигурява самоличността му. Като очевидец процедурата е същата ", акцентира Цеков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР