Няма юридическа пречка в акт за раждане като родители на

...
Няма юридическа пречка в акт за раждане като родители на
Коментари Харесай

Полски съд: Родителите на дете може да бъдат хора от един и същи пол

Няма юридическа спънка в акт за раждане като родители на дете да бъдат записани две лица от един и същи пол, реши Висшият административен съд на Полша, съобщи РИА Новости.

Високопоставените магистрати във Варшава през днешния ден сложиха край дело, заведено от две дами. Гражданките на централноевропейска страна са станали родители на момче във Англия през 2014 година Малко по-късно те са се върнали в родната си страна и поискали да записват сина си и като полски жители.

Чиновник от локална работа в Краков обаче е отказал. Той се е позовал на Семейния кодекс, в който е било категорично записано, че родители на дете може да са само и единствено майка и татко. Жените са декларирали, че това е нарушение на правата на детето и завели дело, което бе приключено през днешния ден.

Съдия Аркадиуш Младанович през днешния ден съобщи, че отводът детето да бъде записано като рожба на лица от един и същи пол нарушава всички интернационалните документи за отбрана на детето, подписани от Полша.

Случаят може да отвори първа крачка към легализирането на еднополовите бракове в консервативната католическа страна, допуска цитираната медия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР