„Няма вредна храна, а най-нездравословното нещо е да имаме излишни

...
„Няма вредна храна, а най-нездравословното нещо е да имаме излишни
Коментари Харесай

Експерт: Няма вредна храна, трябва култура на хранене

„ Няма нездравословна храна, а най-нездравословното нещо е да имаме непотребни телесни мазнини. Хората не би трябвало да са прекомерно крайни в следването на модел на хранене “. Това показа пред БНР Любомир Иванов, фитнес инструктор, експерт по спортно хранене и възобновяване, републикански първенец по културизъм, основател на един от най-четените блогове за фитнес, хранене и здравословен метод на живот. По думите му е значимо човек да не стопира да се движи.

„ Ако човек се храни рационално през цялата година, то няма да има проблем, в случай че похапне по-обилно по празниците. Най-успешният режим на хранене е този, който можем да следваме. Има базови правила, които можем да следваме – над всичко са калориите. Единственото наложително изискване да смъкваме тегло се назовава калориен недостиг “, добави фитнес инструкторът.

„ Здравословното хранене за мен е – тялото има потребност от някакви съставки, здравословно е те да дойдат в него. Тялото не борави с храни, а със съставки. Няма по какъв начин те да дойдат единствено от една храна… Едно от най-важните неща е да променим навиците си към по-добро. Необходима е просвета на хранене. Един от най-големите легенди е, че мазнините са нездравословни, само че и да не се не помни, че дозата прави лекарството или отровата. Например спанакът е потребен, само че не и за хората с бъбречни проблеми. Дали нещо е потребно или нездравословно, зависи от дозата и от здравословното положение на индивида. Другият мит е за глутена – би трябвало да го заобикалят единствено тези, които имат нетърпимост към него “, разясни още специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР