Няма вероятност за подялба на Косово. Това заяви координаторът на

...
Няма вероятност за подялба на Косово. Това заяви координаторът на
Коментари Харесай

Подялба на Косово няма да има

Няма възможност за делба на Косово. Това съобщи координаторът на държавните промени в косовското държавно управление Бесник Тахири, представен от B92.

В момента Косово води договаряния за признаването на самостоятелния си статут от Сърбия. Те са основни за вероятното участие в Европейски Съюз и на двете страни.

По-рано сръбският министър на защитата Александър Вулин съобщи, че е черноглед във връзка с постигането на компромис за сходно съглашение.

„ Вулин, както и всички останали държавни чиновници в Белград би трябвало да осъзнаят, че времето на компромиса отмина. Там би трябвало да одобряват действителността. А тя е такава, че Косово е прието от над 100 страни по света и от 19 години към този момент е свободна страна. Минаха към този момент 10 години от оповестяването на нашата самостоятелност “, съобщи Тахири.

През последните месеци се появиха голям брой информации за допустима делба на територията на Косово. Според Тахири делене на страната или нейното обединяване с друга страна не допустимо и няма да има диалози по този въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР