Няма вече чакащи български ТИР-ове в английския град Дувър, които

...
Няма вече чакащи български ТИР-ове в английския град Дувър, които
Коментари Харесай

Вече няма наши ТИР-ове в Дувър


Няма към този момент чакащи български ТИР-ове в британския град Дувър , които бяха блокирани няколко дни там, оповестиха от Министерството на външните работи, представени от БНР.

Българските водачи са създали наложителните проби за ковид, след което са напуснали Англия.

На 22 декември 2020 година френското държавно управление отвори границите си за влизащи от Англия жители, само че поради новия вариант на ковид всички пътуващи би трябвало да показват антигенен или PCR тест с негативен резултат.

Летище „ Менстън ” в Кент бе превърнато в спонтанен паркинг за задграничните товарни камиони, чакащи да преминат границата. Към 23 декември 2020 година, когато завеждащият консулската ни работа в Лондон Николай Ванчев се срещна на летището с група български водачи , там имаше общо 3750 задгранични камиона. По информация на посолството ни в Лондон, все още в „ Менстън ” към този момент няма чакащи тирове, в това число и български.

Британският министър на превоза Грант Шапс е показал, че към 26.12.2020 година в област Кент от общо 15 526 теста за ковид са налице единствено 36 позитивни резултата, които съставляват едвам 0,23% от осъществените проби.

От Министерство на външните работи припомнят на всички български жители, пребиваващи във Англия, че е належащо прецизно да съблюдават наложените локални ограничаващи ограничения, както и да не подхващат пътешестване, в случай че не е на съображение прецизно изброените изключения от английските управляващи. Нарушителите на ограниченията във Англия подлежат на високи санкции.

При нужда от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефони:

+44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763 или по електронната поща:

[email protected], [email protected], [email protected].

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР