Няма вълшебна поза за сън, но има няколко неща, които

...
Няма вълшебна поза за сън, но има няколко неща, които
Коментари Харесай

Какви са страничните ефекти от спането по корем, по гръб и на една страна

Няма вълшебна поза за сън, само че има няколко неща, които е добре да знаете, изяснява доктор Джанет Кенеди, създател на NYC Sleep Doctor във видео на Business Insider.

На първо място, спането по стомах е евентуално най-лошото от трите, тъй като постанова непотребен стрес и напрежение върху врата и кръста. Възглавниците могат да оказват помощ, само че при всички положения е мъчно да спите удобно по стомах цяла нощ.

Спането по тил е най-хубаво за гръбначния дирек. Но в случай че имате навика да се въртите и се окаже, че осъмнете в неуместна позиция, може да си докарате болки и разбиране през целия ден.

От друга страна спането по тил основава най-голяма причина за хъркане, а хъркането има съществено отражение върху съня – както вашия, по този начин и на хората към вас. Тъй че, в случай че хъркате, спането по тил в действителност не е за вас.

Спането на една е страна е най-хубаво за поддържане на дихателните пътища отворени, в случай че страдате от сънна апнея или в случай че хъркате. Но спането встрани може да е проблем за уравновесяването на гръбначния дирек – което може елементарно да се поправя, в случай че спите с възглавница сред коленете, което изравнява бедрата и таза ви. В множеството случаи това е задоволително за премахване на казуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР