Няма ваксини за по-голямата част от личните лекари в Пловдив.

...
Няма ваксини за по-голямата част от личните лекари в Пловдив.
Коментари Харесай

Лични лекари в Пловдив връщат пациенти, записани за ваксинации

Няма ваксини за по-голямата част от персоналните лекари в Пловдив. Въпреки че е планувано, тази заран имунизация в ДКЦ 1 не се прави. Пациентите биват връщани, а са имали записани час за тази заран.

Няма и изясненост по кое време ще могат да се извършат имунизациите.

От РЗИ в Пловдив осведомят, че над 3000 ваксини са били разпределени на персоналните лекари в неделя, само че към този миг ваксини няма и чакат доставка до края на седмицата.

„ Имах записан час за тази заран за ваксина, само че персоналният доктор ме връща. Снощи са получили мейл, че стопират имунизациите при персоналните лекари. Никой не знае по кое време ще има “, разяснява пловдивчанин пред Нова телевизия.

Д-р Александър Калайджиев съобщи, че са трансформирали цялата организация, като са отказали часовете на всички хора за обзор, с цел да обезпечат кулоар на имунизация, само че в този момент звънят да ги връщат. Всичко това би трябвало да се повтори тогава, когато има ваксини.

„ Не мога да отговоря каква е повода да няма ваксини, приказва се едно, а се прави друго. Предали сме лист, а към този момент няколко пъти ни разиграват. Аз съм декларирал три флакона за 30 души. Пациентите, които желаят да се имунизират са хронично заболели и не желаят да идат другаде. Нито един от моите познати сътрудници не са получили ваксина “, сподели още лекарят.

„ В София, както и Пловдив бяха свършили имунизациите още по обяд през вчерашния ден. Дори за тези, които има не се отпускат задачите количества от това което сме декларирали “, съобщи доктор Гергана Николова
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР