Няма увеличение на цените на хляба в Северна Македония. Това

...
Няма увеличение на цените на хляба в Северна Македония. Това
Коментари Харесай

Няма повишаване на цените на хпяба в Северна Македония

Няма нарастване на цените на хляба в Северна Македония. Това разгласи македонският министър на стопанската система Крешник Бектеши в първия ден, в който цените на главните хранителни артикули бяха размразени, заяви Нова Македония.

През вчерашния ден македонски медии цитираха производители на самун, които оповестиха, че чакат цените да се покачат. Твърдеше се, че хората се презапасяват, изкупувайки съществени артикули преди размразяването на цените.

Инспектори наблюдават дали търговците на дребно съблюдават разпоредбите. Предвиждат се санкции за тези, които нарушават разпоредбите.

„ Празните лавици в някои магазини не са в резултат от презапасяване. Установихме, че някои производители сами са изтеглили продуктите от рафтовете през уикенда, с цел да ги върнат през днешния ден, само че с нови цени. Предвидени са санкции за тези търговци. Те ще подлежат на непрекъснати инспекции “, разгласи Бектеши.

Цените на главните храни в страната бяха замразени през декември. Това трябваше да подсигурява достъпа до продуктите от македонските консуматори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР