Няма уважаващ себе си човек, състезател и въобще истински професионалист

...
Няма уважаващ себе си човек, състезател и въобще истински професионалист
Коментари Харесай

Стоян Саладинов пред ТОПСПОРТ: Росен Димитров е първият ни голям шампион, винаги ще има специално място в моето сърце!

Няма уважаващ себе си човек, играч и изобщо същински експерт в областта на бойните спортове, който да не е чувал за Стоян Саладинов.

Многократен първенец по битка, самбо, джудо и карате, треньор с потвърдено добро име и известност по целия свят, един от основоположниците на бойното самбо в България, а в това време и старши инструктор в профилирания отряд за битка с проведената престъпност.
 Снимка 410777
Източник:

Личен треньор на редица наши първенци, измежду които Благой Иванов, Росен Димитров, Румен Димитров, Марко Косев, Камен Георгиев, Тихомир Благовестов, Никола Дипчиков, Мартин Маринков и доста други.

Стоян Саладинов показа в особено изявление за ТОПСПОРТ по какъв начин приема новината за идния завършек на спортната кариера на един от най-емблематичните ни бойци въобще - Росен Димитров.
 Снимка 310863
Близнака ще сложи точката в професионалния си път на 16-и март, в главната борба за вечерта TWINS MMA 15. Росен Димитров е троент международен първенец по бойно самбо. Европейски първенец в същия жанр и в ръкопашен пердах. Многократен първенец на България по джудо, самбо и бразилско жиу жицу. Треньор на националния тим по бойно самбо. Има победи на професионалния ММА-ринг над редица огромни имена.
 Ясен е противникът на Росен Димитров на TWINS MMA 15
Ясен е противникът на Росен Димитров на TWINS MMA 15

Близнака има 34 победи в осмоъгълника

Предлагаме на вниманието ви най-интересните акценти от диалога ни със Стоян Саладинов:

ПЪРВИЯТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН

Винаги си припомням първата международна купа. Всяка борба мога да я опиша и преразкажа, изключително финала. Той не се не помни. Като първата обич е. Първият международен първенец. Остава вечно. После имаше доста. Но той ми е първият. Най-много сме се радвали, гордяли... Беше необикновено преживяване, тестване. Нямам думи. Усещането беше необикновено. Награждаването, свиренето на химна. Всичко.
 Снимка 410778
Източник:

ПРИНОСЪТ НА ТРЕНЬОРИТЕ

Радвам се, че осъзнава и прави оценка приноса на треньорите. През годините той резервира себе си, запази се. Изгради се като човек, като дисциплинираност. Винаги съм се опитвал да съм за образец на моите момчета както в залата, по този начин и отвън нея. Решавали сме всевъзможни житейски проблеми дружно. Винаги съм се опитвал да бъда образец за тях. Както и по време на подготовка, Когато те извършват дадена техника, аз се въвличам и споделям по какъв начин се прави съответното придвижване. Така го вършим и в живота и продължаваме дружно. Винаги съм им казвал, че най-важното нещо е фамилията.
 Снимка 410779
Източник:

НАД ВСИЧКИ

Смелост и воля за победа. Това характеризира най-добре Росен в битките му и изобщо в спортния му път. Имаше неща, които можеше да се извършват в спортното самбо, само че нямаше право да се реализира в бойното. Например, след влизането в замяна - ляв и десен прав, влизането на двата крайници, а и вътрешната кука, която правеше, са неотразими. Стигнеше ли се до подобен миг, знаех че няма метод да загуби. Няма играч на земята, който досега да се е избавил от това.
 Снимка 410785
Източник:

НЕПОБЕДИМИТЕ И НЕРАЗДЕЛНИ БЛИЗНАЦИ

Има опълчване сред Росен и Румен в спорта, само че в положителния смисъл на думата. И съм сигурен, че то ще продължи цялостен живот. Когато приказвам за единия, подсъзнателно става дума и за другия. Важи и за него. Те ме улесняваха доста с това, че упражняваха дружно. Те са едно. Марко Косев е пет пъти международен първенец, само че и те са пет пъти международни първенци. Пет години нямаха загуба при мен в нито един спорт. Те се явяваха на спортно, бойно самбо, ММА, а Росен е и европейски първенец по ръкопашен пердах. Не съм сигурен дали с това не попада в някаква ранглиста. В Книгата на Гинес. Това е ужасно - първенец в четири разнообразни бойни спорта. А ръкопашният пердах е доста по-корава, по-руска дисциплинираност.
 Снимка 310866
НОМЕР ЕДНО КАТО СЪСТЕЗАТЕЛИ, НО И КАТО ТРЕНЬОРИ

И Росен, и Румен се развиха освен като състезатели. Те ми започнаха като ученици, само че няма да е пресилено да се каже, че в продължение на 10 години ние дружно тренирахме останалите и ги учихме. Заедно с Росен и Румен. Те се оправиха сносно. В спорта всичко, което се споделя, е добре, че може да се поддържа с обстоятелства. Той доста добре, съгласно мен, предава гения си. Имам доста надарени състезатели, само че част от тях не могат да преподават. Докато Росен и Румен са положителни и доста сполучливи треньори.
 Снимка 410784
Източник:

СЕМЕЙСТВОТО НАД ВСИЧКО

Много съм благополучен за това, че в същото време със спорта, той сътвори и семейство. Близки сме доста с тях. Непрекъснато сме дружно. И може би тук е мястото да разкрия, че аз ще бъда кръстник на детето му. Това е огромна чест за мен. И съм доста признателен на фамилията му, на майка му, татко му, за това нещо. Това е най-голямото самопризнание за мен. Просто нямам думи.
 Снимка 410787
Източник:

ТРЕТИ ПЪТ СВЕТОВЕН - ЗА ДА Гражданско отделение ЗАПОМНЯТ

Всяка една купа в този спорт е необикновено сложна. Той постоянно е воювал - от първата, до последната секунда. Може би най-трудна беше третата - от психическа позиция, а и изобщо като цяло. Защото ние, треньорите, споделяме по този начин: " По-лесно е да станеш един път международен първенец. Много по-трудно е да задържиш купата ". А той го направи. И когато стана третият път ми сподели, че е било за шанс, с цел да го запомнят. При нас това е непрестанен развой, който ще продължи цялостен живот - взаимно да се поддържаме, да се окуражаваме, а когато има проблем да го решаваме дружно, по допустимо най-хубавия и образован метод.
 Снимка 410786
Източник:

ЗАВЕТЪТ НА ТРЕНЬОРА

Росене, всеки завършек на нещо е начало на друго. Ти си толкоз добре квалифициран от мен, като играч и човек... Прилагайки всичко, което съм те учил, мисли по този метод в живота, по който съм ти казвал. Да воюваш и да се биеш. И постоянно ще побеждаваш. И пази фамилията си и децата. Това е най-важното.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР