Няма установен теч на вредни вещества от ВМЗ-Сопот към река

...
Няма установен теч на вредни вещества от ВМЗ-Сопот към река
Коментари Харесай

ВМЗ-Сопот: Няма установен теч на вредни вещества към река Манастирска

Няма открит теч на нездравословни субстанции от ВМЗ-Сопот към река Манастирска. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението във връзка със сигнал на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ), обвързван със замърсяване на реката, съобщи Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че замърсяването е открито, до момента в който е осъществявана планова инспекция на предприятието ,

съчетана с осъществяване на мониторинг на водите. При проверката експертите от Регионална инспекция за опазване на околната среда са открили, че посредством канализационната мрежа на завода през пречиствателната станция за индустриални отпадъчни води в река Манастирска (ляв приток на река Стряма) се зауства разбъркан поток от отпадъчна вода и съсредоточен хромов разтвор. До късно нощес екип на инспекцията взимаше проби, заяви представителят на Регионална инспекция за опазване на околната среда Милослава Михайлова. По думите ѝ към момента се чакат резултатите от проучванията.

Показателите от пречиствателна станция демонстрират възможни концентрации според нормите на заустваните води ,

настояват от военния цех. Опазването на околната среда е първокачествен приоритет за ВМЗ. В капиталовата стратегия на сдружението е заложено възстановяване на параметрите на пречиствателната станция посредством закупуване на ново съоръжение, се споделя още в известието от завода.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР