Няма установен пробив в информационните системи на Националната здравноосигурителна каса

...
Няма установен пробив в информационните системи на Националната здравноосигурителна каса
Коментари Харесай

НЗОК опроверга публикация за пробив в системата й

Няма открит пробив в осведомителните системи на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това оповестяват от пресслужбата на НЗОК във връзка медийна обява от през днешния ден, в която се твърди, че има приключване на персонални данни от системата на Здравната каса.

Няма " приключване " на персонални данни на жители, както и на сензитивна информация, предпазена от закона, допълват от институцията.

За обявата са известени виновните служби за определяне на истината, оповестяват още НЗОК.

По-рано в " Фрог нюз " заяви, че е засечен пробив в осведомителната сигурност на НЗОК като се базира на източници от самото ведомство. Според тях са индикирани голям брой влизания в компютрите на чиновниците в столицата и в други градове на страната. Чрез тези дейности, изясняват те, действително се стига до базата данни на Касата, а тя съдържа персонални данни на жителите, в това число и сензитивна информация като диагнози, медикаментозна терапия и т. н. В масивите има още и комерсиална загадка. За пробив в компютрите е бил прибавен шпионски програмен продукт /DLP -система/. Чрез нея се прониква в компютрите, а оттова се доближава до цялата база данни. Казват, че по принцип за сходно нахлуване има непоколебим правилник, който указва по кое време и на какво съображение се прави. За въпросното навлизане, обаче никой няма отговор на тази въпроси, настояват източниците на " Фрог нюз ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР